Magazin
6704 ogledov

Karl Erjavec po volitvah zaprl svoj Instagram račun

Karl Erjavec Karl Erjavec/Instagram
Pred volitvami se je zdelo, da je "Instagram predsednik" med slovenskimi politiki dobil hudega konkurenta, a kot smo opazili, je Erjavec zapustil Instagram.

Karl Erjavec se je minuli teden z belo vrtnico zahvalil za glasove volivce, kmalu nato pa je, kot smo opazili, izbrisal svoj račun, na katerem je pred tem redno objavljal. Na vprašanje, zakaj je Karl Erjavec zaprl svoj račun, smo ostali brez odgovora tudi po poizvedovanju na stranki. Očitno gre za osebno odločitev Erjavca, o katerem po slabem volilnem rezultatu danes razpravlja svet stranke.

Prvak Desusa je na Instagramu že s prvimi nekaj objavami sprožil ogromno zanimanje, med bolj kultnimi objavami je zagotovo njegova fotografija s kapo Karl, s katero je pozdravil svoje občinstvo. Pokazal je tudi, da zna smučati in deskati na snegu, pri tem pa video posnetku dodal svojo priredbo Včasih smučam hit, včasih pa počas.

 | Avtor: Karl Erjavec/Instagram Karl Erjavec/Instagram
Erjavec je na Instagramu največkrat objavljal svoje fotografije ter tudi posnetke, kako pometa in soli okoli svoje hiše. Na dan Cerarjevega odstopa pa je pokomentiral, da ga le en dan ni, "pa je vse narobe".

Strategija Boruta Pahorja, ki je s podobnim populizmom na Instagramu blestel pred predsedniškimi volitvami, se, kot kaže, ni enako dobro obnesla pri Erjavcu. Andraž Zorko iz Valicona je tako na vprašanje, kdo je torej Desusu odnesel glasove, odgovoril:  "Verjetno kar Karl Erjavec sam, z nekaterimi ne najbolj posrečenimi potezami v času kampanje. Najprej naveza na Zorana Jankovića, ki mu je odnesla bolj desne glasove – Desus ni bila nikoli leva stranka in to je bila strateška napaka. Že tako populističen nastop, ki ga je tokrat še malo radikaliziral, pa je hkrati naletel na ostro konkurenco v Jelinčiču, ki uporablja enak, recimo mu gostilniški diskurz. Ob vsem tem je dejstvo, da je Desus ostal v parlamentu, pravzaprav uspeh."

Komentarjev 1
  • jozicamurn 15:21 15.junij 2018.

    A je že odhitel v kakšno vilo/vikend na morju na Hrvaškem?

Sorodne novice