Magazin
44 ogledov

Kdo najtežje prenaša ločitev?

Srce Žurnal24 main
Ločitev je težka življenjska preizkušnja za vse, ki so jo izkusili, vendar pa jo najtežje prenašajo pari v tridesetih, je pokazala nedavna raziskava z Univerze v Michiganu.

Čeprav to na prvi pogled morda deluje za lase privlečeno, naj bi se po ločitvi najbolj poslabšalo zdravstveno in psihično stanje ljudem med tridesetim in štiridesetim letom. V raziskavi, ki je trajala 15 let, je sodelovalo 1282 ljudi (moških in žensk, starih med 25 in 83 let), ki so se ločili pri različnih starostih. Izsledke raziskave so objavili v Reviji za družbene vede.

Starejši imajo manj težav

Ljudje, ki so se ločili pri tridesetih ali nekaj let kasneje, so imeli največ čustvenih in posledično zdravstvenih težav. Liu Hui, sociolog na Univerzi v Michiganu, je povedal, da zrelost omogoča ljudem spopadanje z dejstvom, da je zakon razpadel. Zato naj starejši pari ne bi imeli tako velikih težav z ločitvijo kot njihovi mlajši sotrpini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.