Magazin
16 ogledov

Kdo najtežje prenaša ločitev?

Srce Žurnal24 main
Ločitev je težka življenjska preizkušnja za vse, ki so jo izkusili, vendar pa jo najtežje prenašajo pari v tridesetih, je pokazala nedavna raziskava z Univerze v Michiganu.

Čeprav to na prvi pogled morda deluje za lase privlečeno, naj bi se po ločitvi najbolj poslabšalo zdravstveno in psihično stanje ljudem med tridesetim in štiridesetim letom. V raziskavi, ki je trajala 15 let, je sodelovalo 1282 ljudi (moških in žensk, starih med 25 in 83 let), ki so se ločili pri različnih starostih. Izsledke raziskave so objavili v Reviji za družbene vede.

Starejši imajo manj težav

Ljudje, ki so se ločili pri tridesetih ali nekaj let kasneje, so imeli največ čustvenih in posledično zdravstvenih težav. Liu Hui , sociolog na Univerzi v Michiganu, je povedal, da zrelost omogoča ljudem spopadanje z dejstvom, da je zakon razpadel. Zato naj starejši pari ne bi imeli tako velikih težav z ločitvijo kot njihovi mlajši sotrpini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.