Magazin
487 ogledov

Koliko seksa je dovolj?

seks Shutterstock
Povprečni pari seksajo dvakrat na teden, pravijo izsledki različnih raziskav.

Seks v zakonu se je že mnogokrat znašel v središču pozornosti. Kolikokrat je dovolj? Različne raziskave so že večkrat želele podati odgovor na to vprašanje. Izsledki različnih pa so si bili skoraj vedno nasprotujoči. Pa vseeno so strokovnjaki potegnili črto in preverili, kaj je skupnega vsem dosedanjim raziskavam.

Dvakrat na teden?

Povprečni pari seksajo dvakrat na teden, je trditev, ki so jo zasledili v skoraj vseh raziskavah. Pa res? Ključno vlogo pri številu, naj bi imela predvsem leta. Sveže porečeni pari v dvajsetih ali tridesetih letih seksajo pogosteje, tudi večkrat na dan. Starejši pari, ki so poročeni že dolga leta, pa naj bi se posteljnih dejavnosti lotevali manjkrat.

Pravega odgovora ni

Edinega pravega odgovora, ki bi veljal za vse, torej ni. Na teden bi morali seksati tolikokrat, da bosta oba zadovoljna, so si enotni strokovnjaki. Odprta komunikacija je torej prvi korak do zdravega spolnega življenja, številke pa prepustite matematikom.

Komentarjev 1
  • Danilo Nikolič 19:40 08.november 2012.

    za mene je najboljši sex zjutraj.ko si lepo spočit,najlepše je seksat od zadaj.3x nateden,je za mene dovolj.poizkusite,splača se.zdravo.