Magazin
86 ogledov

Kosilo z bivšim: da ali ne?

moški, večerja Shutterstock
Partner ali partnerica naj vas ne bi obsojala zaradi popoldanske kave, ki jo spijete z bivšim ali bivšo. Drugače naj bi bilo s kosilom ali večerjo. Se v skupino "prehranjevalnih" ljubosumnežev prištevate tudi sami?

Popoldanska kava ali kozarec vina z bivšim partnerjem nista nič nenavadnega in sumljivega, drugače pa je, če k pijači naročite še kaj za pod zob. Kosilo ali večerja z bivšim lahko odnos z novim partnerjem zakomplicira in spodbudi ljubosumje, pravijo rezultati raziskave, ki so jo naredili na Univerzi Cornell.

V raziskavi so sodelovali pari, pri katerih se vsaj en partner občasno druži z bivšim ali bivšo. Rezultati so bili presenetljivi, saj so raziskovalci ugotovili, da se ljubosumje zaradi druženja z bivšim partnerjem pojavlja ne glede na spol. Vodja raziskave Kevin M. Kniffin pravi, da ga je najbolj presenetilo to, da je ljubosumje večje, ko se bivša partnerja odločita za kosilo ali večerjo, medtem ko naj bi bilo druženje ob kavi za novo zvezo veliko bolj varno.

Če ste z bivšim ali bivšo ostali v prijateljskih odnosih, je torej druženje ob kavi veliko bolj zaželeno, če pa se z njim ali njo odpravite na kosilo, obstaja več možnosti, da vaju bo zaneslo, še dodajajo raziskovalci. Sodelujoči v raziskavi so se namreč strinjali, da je obedovanje veliko bolj intimno od pitja kave ali soka, zato so tudi možnosti za prevaro večje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.