Magazin
35 ogledov

Ženskam prepovedali poroke iz ljubezni

prstani Shutterstock
Indijska vas ženskam prepovedala poroke iz ljubezni in mobilne telefone.

Neporočene ženske, mlajše od 40 let se v vasi na severu Indije ne smejo več poročiti iz ljubezni, obiskati tržnice brez spremstva in uporabljati mobilnih telefonov. Vaški svet v vasi Asara je prepovedi uvedel, da bi naivne mlade moške in ženske zaščitil pred negativnimi vplivi.

Želijo jih zaščititi

Indijski časnik The Hindu je ukrepe označil za "diktat v stilu Talibanov" in dodal, da v Asari prevladujejo muslimani. Vaški svet trdi, da bo prepoved obiska tržnice ženske zaščitila pred "obcestnimi Romei". Prepoved uporabe mobilnih telefonov pa naj bi uvedli zaradi pritožb o nadlegovanju preko telefonov, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Ukrepe kritizirali

Ukrepe so že kritizirale aktivistke za pravice žensk. "Zakaj omejitve veljajo samo za ženske? Zakaj vaški svet ne prepove obiska tržnice tudi moškim?" je dejala predsednica organizacije All India Muslim Personal Law Board Shaista Amber in dodala, da bo, če bodo moški odstranjeni s tržnice, prav tako zagotovljena varnost žensk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.