Magazin > Lepota & telo
809 ogledov

5 nasvetov za varno uporabo trgovinskih  vzorcev

Ličila
Kako varno preizkusiti vzorce kozmetičnih produktov t. i. testerje, ki gredo v trgovinah čez tisoč rok in so polni bakterij. Celo bakterije e. coli.

Nekateri produkti varnejši kot drugi

Bakterije obožujejo vlažna mesta, zato so tekoči vzorci malo bolj nevarni od tistih v prahu. Produkti, ki jih je nekdo uporabil na ustnicah, in na njih morebiti pustil cele kolonije bakterij, so najbolj tvegani. Med te vzorce spadajo šminke, bleščila za ustnice in tudi maskare. Skratka produkti, ki jih uporabljamo na ustnicah in okoli oči. Tudi korektorji in osvetljevalci niso najbolj primerni, saj lahko povzročijo mozolje. Medtem ko so rdečila in sence veliko bolj varni za testiranje. Pazite le, da površino obrišete z robčkom in uporabite čist čopič. 

Nikoli na obraz!

Če že preizkušate trgovinske kozmetične vzorce, tega nikar ne počnite na obrazu. S čistimi rokami jih obrišite z robčkom in s čisto vatirano palčko ali kosom vate preizkusite produkt na zapestju ali dlani, ki imata podoben ten kot vaš obraz.

Kako jih pravilno očistiti?

Ko nimate druge izbire, vzorec, ki si ga želite preizkusiti popršite in očistite z razkužilom. Razkužilo na osnovi alkohola lahko popršite tudi po suhih produktih, kot so senčila in puder v prahu ter nato celo vrhnjo plast obrišete z robčkom. Enako storite tudi po uporabi. 

Prosite za nov vzorec

Za produkte, ki se jih ne da očistiti, kot so maskara, bleščila za ustnice in tekoče podlage, trgovca vsekakor prosite za nov vzorec. Večinoma vam ga z veseljem ponudijo ali odprejo nov produkt. Druga možnost pa je, da se pozanimate, ali izdelek lahko kupite, doma preizkusite in ga v primeru, da vam ne ustreza, vrnete.

Brezplačno ličenje? Da, ampak …

Bodite pozorni na ponudbe brezplačnih ličenj, ki jih včasih ponujajo v drogerijah. Preverite, ali vizažist uporablja čiste pripomočke, ali ima čiste in razkužene roke in če pred in po uporabi produktov vse poprši z alkoholnim razkužilom ter obriše z robčkom. Posebna pozornost velja tudi pri razkuževanju šilčkov za svinčnike, še posebno tiste, ki so namenjeni uporabi okoli oči in ustnic. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice