Magazin > Lepota & telo
333 ogledov

5 zdravih nadomestkov za čips

Bananin čips Shutterstock
Hrustljav in čudovito slan čips je težko nadomestiti. A verjeli ali ne, obstajajo bolj zdrava živila, ki lahko brez težav zasedejo njegovo mesto.

Za vas smo našli šest živil, ki z lahkoto nadomestijo čips in vašo neustavljivo potrebo po njem. Najbolje pri tem pa je, da so veliko bolj zdrava in vas ob hrustljanju ne bo pekla vest. Takšen čips lahko sami pripravite doma ali pa ga kupite v bolje založenih trgovinah.

Jabolčni čips

Jabolčni čips je prava izbira za ljubitelje hrustljavih prigrizkov. Vsebuje mnoge koristne snovi, kot so vlaknine, antioksidanti, vitamini, minerali. Je dober prigrizek, ki ima dolg rok trajanja, lahko pa je tudi odličen dopolnilni obrok.

Čips iz sladkega krompirja

Ta čips je poln vitamina A in mineralov, ki so še kako potrebni za vaše telo. Hkrati je tudi presenetljivo dober, hrustljav in zagotovo najboljši nadomestek za nezdravi čips, le da ima čips iz sladkega krompirja precej manj maščob. Pomembno je, da ga naredite sami doma, saj sicer ne bo več zdrav nadomestek, temveč samo nadomestek. Še posebej okusen je v družbi rahlo začinjene omake.

Tarov čips

Taro je tropska rastlina, ki ima 30 odstotkov manj maščob, več vlaknin in več vitamina E kot njegov bratranec krompir. Je zelo priljubljen del diete med Havajkami in nepogrešljiv del latinskoameriške kuhinje. Pri pripravi tara morate paziti le, da je dobro skuhan, saj je surov strupen.

Bananin čips

Čips, narejen iz banane, je lahko odlična malica ali prigrizek, saj ima intenziven okus, hkrati pa vsebuje zelo malo sladkorja in kalorij. Zdaj ga lahko kupite že v skoraj vsaki trgovini, z malo truda pa ga lahko naredite tudi doma. Posušeni bananini krhlji so zelo všeč tudi otrokom.

Sojin čips

Če ste poleg čipsa še ljubitelji soje, zakaj ju ne bi združili? Sojin čips, ki ga ponujajo trgovine, je okusen in zdrav, zato vam ni treba zapravljati časa za ustvarjanje domačega. Najboljše pri njem je, da je brez glutena ter ima zelo malo kalorij in maščob.

Zdravim nadomestkom čipsa dajte priložnost in morda vas bo njihov okus popolnoma odvrnil od nezdravega čipsa, ki je kriv za vašo odvečno maščobo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.