Magazin > Lepota & telo
294 ogledov

6 ogabnih posledic, če ne menjate spodnjih hlačk

ženske spodnjice Profimedias
To lahko pričakujete, če ne boste redno menjale svojih spodnjic.

Če si izmislimo nek hipotetični scenarij, kjer so vam ostale smao še ene spodnjice … Tiste, ki jih imate zdaj oblečene. Sveže pa boste imeli šele jutri, ko se bo čisto perilo posušilo. Drage dame, ste kdaj pomislile, da je to lahko zelo nezdravo? Veste, kakšne posledice imajo umazane spodnjice na vaše zdravje?

Okužba

Če imate na nožnici ali v njeni bližini kakšno ranico , ureznino, lahko umazane spodnje hlačke povzročijo hudo vnetje, je za Greatist povedal dr. J. Scott Kasteler.

Drugačen vonj

Če zaznate bolj zatohel vonj, je to lahko zaradi prekomernega znojenja ali umazanega perila, sploh če to ni bombažno. Znoj in bakterije v dveh ali več dneh na spodnjicah ustvarij o prav poseben, neprijeten vonj.

Glivično vnetje

Če imate spodnjice oblečene dlje kot en dan, boste poleg neprijetnega vonja opazile tudi, da je izcedek drugačne barve in da ga je morda več kot ponavadi. Če boste nadaljevale s tem vzorcem, da boste več dni nosile iste spodnjice, lahko dobite tudi glivično vnetje, kandido.

Okužba z bakterijo E.coli

ČE dlje časa nosite ene in iste tangice, se lahko pojavi okužba z bakterijo E.coli. Ker ne menjate tangic, se lahko bakterija razvije in prenaša med zadnjično odprtino in nožnico. Bodite predvidne, opozaja Raquel B. Dardik, profesorica medicine.

Lahko povzroči akne

Kot opozarja dr. Kasteler, morate spodnjice menjavati tudi zaradi možnega pojjava aken 'tam spodaj'. Ne želite doživeti te boleče izkušnje.

Izpuščaji

Te lahko dobite zaradi vnetja ali zaradi bakterijske okužbe, ki se je pojavila zaradi neredne menjave spodnjic.

Komentarjev 1
  • Avatar gujdek
    gujdek 22:21 24.maj 2017.

    Prodajalec čevljev pride z dela domov in žena takoj opazi, da je živčno uničen. Ni maral žensk, debelih pa še posebej ne. Da ga razvedri, ga žena vpraša: »Zdravo, možek! Danes pa zgledaš posebej zgarano in slabo…A si v ...prikaži več trgovini imel slab dan?«Vidno uničen se ji mož potoži: »Danes je pritopotala v trgovino ena bajsa in se zleknila v naslanjač. Potem, ko je hotela, da ji na nogo nabijem tri številke premajhen čevelj, sem se spomnil, kaj so mi rekli starejši in izkušeni kolegi… Namreč, naj v takih primerih, ko sem v takem položaju na kolenih, nikar ne pogledam navzgor!« »Ja…, in???« vleče z njega žena. On nadaljuje pretreseno, že v solzah: »In jaz teslo sem pogledal navzgor. Videl sem njene hlačke. Na njih je pisalo sobota !« je mož že jokal v grozi. Žena pa mu odvrne hladno: »Ja no, kaj pa je to takega ???« »Danes je že sreda !!!«