Magazin > Lepota & telo
57 ogledov

7 skrivnosti ličenja z modro

Upajte si! (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Modni in privlačni modri odtenki lahko postanejo prava mora, ko v domači kopalnici nikakor ne morete doseči videza, ki ste ga videli v reviji.

Namesto privlačnih mačjih oči so vaše po ličenju bolj podobne pustni maski podvodnega moža. Ne obupajte. Prav modra in zelena ličila so med najbolj zahtevnimi odtenki za ličenje, zato se morate za dosego željenega rezultata držati nekaj osnovnih pravil.

Izogibajte se pastelov

Pastelno zelene in modre barve brez močnega sijaja na vaših očeh bolj spominjajo na podočnjake kot na drzen modni videz. Izogibajte se jih, če jih že imate, pa jih prihranite za naslednjo zabavo v maskah, ko boste z njihovo pomočjo nadvse prepričljiva Frankensteinova nevesta.

Zjutraj v kremi, zvečer v prahu
Dandanes so senčila za oči na voljo v več oblikah. Za lahkotnejši dnevni videz izberite kremasta, ki jih zvečer lahko nadgradite z močnejšimi ličili v prahu, ki jih nanesete v kotičke oči, za bolj dramatičen videz pa prekrijte z njimi kar celo veko.

Kontrastno z barvo oči
Izogibajte se uporabe tona ličil, ki je enak ali zelo podoben barvi vaših oči. Tukaj so rjavooke v prednosti, saj se njim podajo vsi toni modre in zelene. Za vse ostale pa velja, da je nujno izbrati barvo, ki se čim bolj razlikuje od barve vaših oči. Temno modre oči lahko tako naličite z zeleno, ali pa s kričečo turkizno.

Prekrijte celo veko
Drznost je najpomembnejša beseda pri ličenju z močnimi barvami. Če ste se odločili za modre veke, pozabite na zmernost. Senčila nanesite na debelo in z njimi prekrijte celo veko. Bistveno je, da vsi opazijo, da ste v koraku s trendi.

Barvna črtala so samostojno ličilo
Zelena ali modra črtala za obrobo oči so sama po sebi čisto dovolj in bodo tako prišla tudi najbolj do izraza. Na čisto veko začrtajte željeno obliko, ki mora biti dovolj močna, da jo takoj opazite. Tako ličenje ne zahteva veliko časa, a je kljub temu zelo privlačno in modno.

Lestvica odtenkov za potrpežljive
Kadar ličila kupite v prej pripravljenem kompletu z različnimi odtenki, se lahko brez skrbi lotite senčenja v več barvah. Najtemnejšo oziroma najintenzivnejšo nanesite tik ob trepalnice, nato pa veko navzgor prekrijte z vse svetlejšimi in nežnejšimi odtenki. Meje med različnimi barvami zabrišite.

Za diskretne svinčnik
Drzno ličenje z modro in zeleno ni za vsakogar in če se tako naličene nepočutite samozavestne, je bolje, da izberete kak zmernejši slog. Modrooke in zelenooke lahko letošnji trend uporabite tako, da s svinčnikom v barvi oči obrobite le notranji rob vek. To bo na skoraj neopazen način poudarilo barvo vaših oči in vam podarilo zapeljivo moč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.