Magazin > Lepota & telo
273 ogledov

Alge in blato za lepo telo

ženska, spa Shutterstock
Fango obloge dobrodelno delujejo proti bolečinam, hkrati pa vplivajo na dobro počutje.

Fango obloga je izključno iz naravnega morskega blata iz Sečoveljskih solin. Morsko blato nastane ob zorenju soli v solinskih bazenih, ko se slanica, obogatena s kraško ilovico, spremeni v mehko testeno blato črne barve,” je naravno oblogo za telo opisala Žaklin Lazar, vodja sprostitvenega centra Salia.

Bogata z minerali

Dodala je, da taka obloga vsebuje veliko mineralov ter drugih zdravilnih organskih in anorganskih snovi, ki pozitivno vplivajo na splošno počutje. “Fango oblogo, ki je ogreta na 40 stopinj Celzija, namažemo po celem telesu na približno centimeter debelo plast. Gost leži zavit v grelni blazini 30 minut,” je postopek opisala Lazarjeva.

Tudi proti celulitu

V zdravstvu se fango obloge priporoča predvsem pri kroničnih degenerativnih boleznih, za zdravljenje revmatičnega obolenja lokomotornega sistema, za lajšanje stanj po operativnih posegih oziroma poškodbah na lokomotornem sistemu ter odpravljanje kroničnih bolezni dihal in prebavnega trakta. Ženske pa se za tovrsten tretma odločajo tudi zaradi anticelulitnih učinkov.

Alge namesto blata

Lahko pa se odločite za oblogo thalgo iz morskih mikrooprašenih alg. V zdravilišču Rogaška so nam povedali, da so pozitivni učinki obloge iz alge predvsem v dovajanju mineralov in vitaminov organizmu, izboljšanju presnove, prečiščevanju in detoksikaciji telesa, lepšem videzu površine kože, uravnavanju telesne teže in izboljšanju splošnega telesnega počutja. Za boljše rezultate priporočajo vsaj od osem do 20 tretmajev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.