Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Barve, ki se blokirajo

Blumarine, jesen11 Imaxtree
Ženske se bodo vrnile v 70. leta, kombinirale bodo komplementarne barve, moški pa materiale.

Osrednji trend ženske kolekcije so retro 70. leta, iz poletja pa modni pohod v jesen in zimo nadaljujejo močne komplementarne barve (trend colour block – barve, ki se blokirajo), čipke in živalski potiski. Prav tako se pri moških v prihajajoči sezoni nadaljuje “trend sproščenosti, ležernosti prejšnje sezone, kar se najbolj opazi v brezskrbnem in igrivem kombiniranju materialov”, pravi modni oblikovalec Boštjan Mljač.

Za drzne barva citrusov

Kot pojasni sogovornik, se je krzno pritihotapilo tudi v bolj formalna moška oblačila, debelejša volna se prav tako uporablja za obleke, športni elementi so prisotni skorajda na vseh oblačilnih kosih. “Barvna paleta moške garderobe bo v principu še vedno klasična – siva, črna in rjava, popestrili pa jo bodo kosi v živih rumenih, oranžnih ali rdečih odtenkih. Tisti drznejši pa si bodo upali celoten videz zgraditi v eni živi barvi,” dodaja.

Pomarančna jesen

Oranžna barva se je prerinila v modni vrh tudi pri ženskah. Kot pravi modna oblikovalka Maja Štamol, ji sledijo druge žareče in močne barve: rdeča, modra, barva fuksije in rumena. Štamolova nadaljuje, da bodo med jesenskimi vzorci na izbiro pike, rože in baročni potiski, zelo živalsko modni boste s potiskom kač, zlasti pitona, bodisi na oblačilih bodisi bodo vzorci izstopali na modnih dodatkih. “Že nekaj sezon zapored pa lahko precej lahkih in prosojnih oblačil nosimo tudi pozimi,” svetuje oblikovalka. “Posebno letos, saj je modno oblačenje v več slojih – plastenje.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.