Magazin > Lepota & telo
5551 ogledov

Če si noro želite teh petih živil, vam telo nekaj sporoča

cupcake, sladkor, sladkarije Žurnal24 main
Zagotovo poznate občutek, ko se vam nekaj močno "zalušta"?

Ko vas popade nenadna želja po določeni točno hrani, pa naj bo to čokolada, pica ali meso, vam telo s tem nekaj želi sporočiti, po navadi mu nečesa primanjkuje.

Rdeče meso
Če vam kar na enkrat zadiši rdeče meso, je to lahko znak, da vam primanjkuje železa. To je lahko posledica tega, da ste izgubili veliko krvi, na primer v času menstruacije. Železo pa lahko nadomestite tudi z bučnimi semeni, lečo, grahom, kvinojo ali zdrobom.

Vse narobe! Zdravje Otrokom v večini prodajajo le sladkarije, odraslim pa prehranska dopolnila

Ocvrt krompirček
Če imate neustavljivo željo po ocvrtem krompirčku, je to običajno želja po nečem slanem. Takrat vam verjetno primanjkuje kalcija, magnezija ali cinka, lahko pa, da ste zaužili preveč natrija, zato ga potrebujete še več. Če sumite na slednje, zmanjšajte količino zaužitih salam, sirov ter ostalih slanih jedi in želja po soli se bo počasi zmanjšala. 

Sir
Če so vaše brbončice željne sira, je to znak, da vam primanjkuje maščob, še posebno omega 3, ki jih lahko vnesete z lososom, lanenimi semeni in orehi. 

Sladkarije
S sladkarijami je podobno kot s sirom, več, ko jih pojeste, bolj si jih želite. Sladkarije vsebujejo sladkor, ki hitro dvigne količino le tega v krvi. Po tem, ko se raven inzulina naglo poveča, sladkor pade, zato si ga vaše telo želi še več. Da bi prekinili ta krog, preprosto ne jejte toliko sladkega.

Testenine
Testenine vsebujejo veliko ogljikovih hidratov, te pa se v telesu obnašajo kot sladkor. Po zaužitju testenin se sladkor tako dvigne do neba, a temu kmalu sledi lakota. Če ste veliki ljubitelji testenin, jih jejte skupaj z beljakovinami, to vas bo nasitilo za dlje časa in preprečilo hitri padec sladkorja.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice