Magazin > Lepota & telo
4514 ogledov

To je jesenska "super hrana" številka ena

jesen vreme sonce
Prihaja jesen in z njo številne naravne dobrote, a ena je nad vsemi …

To je kraljica jesenske prehrane – buča. Buče so najboljša priprava na zimo, kar se tiče prehrane in pripravimo jih lahko na številne načine. V rižotah, s testeninami, v pečici, kot juho ali sladico, možnosti so neomejene. Dobra novica je tudi to, da 100 gramov hokaido buče vsebuje le 26 gramov kalorij in 0,6 grama maščobe, tako si jo lahko privoščite brez slabe vesti, ker vsebujejo zelo malo kislin in sladkorjev, so zelo lahka hrana, zato vam bo hvaležna tudi prebava.

namaz avokado Zdravje Zato jejte avokado in temno čokolado

Poleg tega ta jesenska zelenjava vsebuje polno hranil in vitaminov, ki jih v tem letnem času potrebujemo, kot je vitamin C in beljakovine. Maslena buča je dober primer hranljivega in zdravega živila, saj je polna kalcija, magnezija, cinka in silicijeve kisline. Tudi muškatna buča vsebuje zelo malo maščob in je idealna za diabetike, saj uravnava krvni sladkor. Poleg tega pomaga iz telesa odvajati odvečno vodo. Hokaido buče pa vsebujejo beta-karoten, ki je poln antioksidantov, pomembnih za oči, lase in kožo. A ne samo meso, tudi bučna semena so zelo zdrava in pomagajo pri težavah z mehurjem in prostato.

buče | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
  • Bella_Torrens 17:27 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zaslužii veeč dohodka na spletu od doma, kot sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com

  • schala 08:00 25.september 2018.

    Buča ima na 100 g samo 26 gramov kalorij ? To pa je buča :)

Sorodne novice