Magazin > Lepota & telo
4662 ogledov

To so razlogi, da ste vedno lačni

hrana vilice
Komaj ste pojedli kosilo, pa že razmišljate o naslednjem obroku? Vam je znano?

Če ste med tistimi, ki so vedno lačni, je zato lahko krivo tudi naslednjih pet vzrokov, na katere, na srečo, lahko vplivate, piše spletni portal Miss7.

Premajhen vnos proteinov
Ne le, da so proteini pomembni za izgradnjo mišic, zaslužni so tudi za občutek sitosti in to celo bolj kot maščobe in ogljikovi hidrati. Da ne bi občutili občutka lakote, povečajte vnos živil, ki so bogata s proteini. 

oreščki, suho sadje Magazin Je suho sadje res tako zdrav prigrizek?

Premalo spanca
Premalo spanca vpliva tako na občutek lakote kot na naš izbor živil. Če smo utrujeni, bomo hitreje posegli po masti in sladki hrani, ki nam da le trenutni zagon. Strokovnjaki so si enotni, da je premalo spanca eden od glavnih razlogov za pridobivanje odvečne teže. 

Premajhen vnos kalorij
Večji občutek lakote je običajen spremljevalec raznih diet. Zato je pomembno, da v telo redno vnašamo zadostno količino kalorij, saj z lakoto le sabotiramo napredek in povečamo možnost za nekontrolirano prenajedanje. Poleg tega se počutimo utrujene in nimamo dovolj energije.

Sadje in zelenjava Rezultati Zdravje Najbolj umazani: V teh živilih je največ pesticidov

Tisti dnevi v mesecu
Občutek, ki ga pozna večina žensk, je povezan z lakoto pred menstruacijo. V tem času se v telesu namreč poviša raven progesterona, ki je povezan s stalno željo po hrani ali nezadovoljstvom z lastno postavo. Vam je znano?

Žeja
Občutek žeje se pogosto kaže kot občutek lakote. Lahko, da sploh niste lačni, le odžejati se morate. Da tovrstni lažni občutek lakote preprečite, vsake pol ure spijte kozarec vode.

K prenajedanju pripomore tudi stres, dolgčas in lahke gazirane pijače, ki možganom pošiljajo lažno sporočilo, da prihaja hrana in kalorije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice