Zdravje
12852 ogledov

Tako nevarnost prinaša prihajajoča sprememba vremena

Poletni dež
Vsaka sprememba vremena vpliva na ljudi, a takšna, ki je pred nami, je lahko še posebej nevarna.

Vremensko občutljivi ljudje in kronični bolniki so še posebej dovzetni za nenadne spremembe vremena. Tako kot nanje vplivajo visoke temperature, je potrebna previdnost ob nenadnih padcih, kot se nam obeta ta konec tedna. 

Pomembno je, da kronični bolniki redno jemljejo predpisano terapijo in se izogibajo prevelikim naporom. Najbolj so ogrožene osebe, ki imajo težave s pritiskom, pa tudi osebe, ki imajo težave z dihali. Pred ohladitvijo, ko je ozračje še toplo, so pogosti glavoboli in migrene. Nekateri ljudje so zaradi vremenskih sprememb bolj razdražljivi, hitreje utrujeni, pri določenih se pojavljajo tudi motnje spanja. 

Glavobol Temperaturne spremembe Zdravje Zaradi hitrih sprememb vremena razdražljivi, depresivni ali z glavobolom

Na Hrvaškem so, na primer, v teh dneh beležili povečano število intervencij zaradi visokih temperatur. Pričakujejo, da se bo število intervencij povečalo tudi ta konec tedna. Predvsem se je povečalo število infarktov. 

Kredarica sneg Konec poletja Slovenija Tudi Arso napoveduje izrazito ohladitev in sneg

Konec tedna nas čaka izrazita ohladitev. Pri Arsu napovedujejo, da bodo najvišje dnevne temperature ostale pod 25 stopinj Celzija, v nedeljo pa celo pod 20 stopinj. Po ohladitvi se bo sicer spet segrelo, a izrazite vročine ne pričakujejo več. 

Vremenska napoved za jesen Dolgoročna napoved Svet Accuweather napoveduje, kakšna bo jesen

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.