Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Ceneje do ostrega vida

obraz, oči Shutterstock
Na Hrvaškem boste pri korekciji dioptrije poleti deležni popustov, pri nas pa boste privarčevali pred posegom in po njem.

Močno opešan vid je v vsakdanjem življenju velika ovira, očala z debelimi lečami pa zelo moteča, zato se veliko ljudi odloča za korekcijo dioptrije z drugačnimi, naprednejšimi tehnikami. Med njimi se jih veliko odloči tudi, da bodo poseg opravili pri naših južnih sosedih. Ponujamo vam kratek pregled možnosti za korekcijo dioptrije ter primerjavo cen pri nas in na Hrvaškem.

  • Na Hrvaškem popusti. Prednost ponudbe pri južnih sosedih je predvsem ta, da so akcije s popusti veliko pogostejše kot pri nas, še posebno poleti pa so cene nižje tudi do 50 odstotkov (večinoma gre za sezonske ponudbe). Do 30 odstotkov popusta pa boste pogosto deležni ob plačilu z gotovino.
  • Pri nas brezplačni pregledi. Če se za poseg odločite pri enem od slovenskih specialistov, boste privarčevali predvsem pri začetnem pregledu in pooperativnih kontrolnih pregledih, saj so ti praviloma brezplačni oziroma so vključeni v osnovno ceno posega. Seveda se boste s tem izognili tudi stroškom prevoza na preglede v tujino in nazaj, kar ni zanemarljivo.
  • Povrnjeno v petih letih. Cenovno gledano se tovrstni posegi dolgoročno zelo izplačajo, saj kupovanje kontaktih leč in očal nikakor ni poceni. Naložba naj bi se vam v povprečju povrnila v petih letih, seveda odvisno od vrste oziroma cene posega. Zdravstveno zavarovanje stroškov laserskih in kirurških korekcij dioptrije ne krije.

    Primerjava cen v Sloveniji in na Hrvaškem (za povečavo kliknite na fotografijo).
    cene | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.