Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Dior zaradi te manekenke kritizirajo

Sofia Mechetner EPA
Sofia Mechetner je novi obraz Diorja. Lepotička je stara šele 14 let.

Okoli manekenke Sofie Mechetner se dviga veliko prahu. Pravijo, da je nova Claudia Schiffer in da jo v svetu mode čaka krasna kariera.

Izraelka, ki je stara šele 14 let, namreč že sedaj osvaja modne brvi po vsem svetu, postala pa je tudi novi obraz modne hiše Dior, ki ji je za dvoletno pogodbo ponudil 265 tisoč evrov.

Dior sicer kritizirajo, da je najel tako mlado dekle. Mnogi namreč menijo, da je Sofia premlada za svet mode in da so seksi in prosojna oblačila, ki jih predstavlja, zanjo neprimerna. 

Uspeha pa 14-letnici nihče ne zavida, saj ima za sabo težko preteklost. Z materjo samohranilko in bratom je namreč živela v najrevnejšem delu Tel Avia. Da je družina lahko preživela, je morala njena mama opravljati kar tri službe. Sofia pravi, da upa, da bo lahko s svojo slavo pomagala družini.

Manekenstvo pa ji je bilo očitno usojeno. Ko se je s pomočjo neke izraelske modne agencije predstavila v modni agenciji Parizu, so jo zavrnili, češ da je premlada. Med čakanjem na let nazaj v Izrael je obiskala Diorjev butik, kjer je spoznala kreativnega direktorja znamke Rafa Simonsa, ki jo je takoj najel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.