Magazin > Lepota & telo
233 ogledov

Glino vključite v domačo lekarno

Zivljenje 19.08.13, glina, terapija z glino, foto: shutterstock Shutterstock
Glina. Ima številne terapevtske, energijske in čistilne učinke. Vključite jo v domačo lekarno.

Glina pospešuje izločanje toksinov iz telesa, neguje kožo in pomaga pri vnovični vzpostavitvi energijskega ravnovesja. Uporabljate jo lahko na veliko načinov, le izberite tistega, ki vam bo najbolj koristil.

Za pitje

"Pitje gline pomaga pri razstrupljanju in čiščenju telesa, izboljša videz kože, dvigne energijo ter pomaga pri premagovanju virusov in bakterij," razlaga Tina Avguštin iz Zdravanarava.si. Osnovna terapija traja 21 dni, po potrebi pa naredite sedemdnevni premor in nato postopek ponovite. Priporočljivo je pitje zjutraj na tešče; na začetku spijte le vodo, prepojeno z minerali, usedlino na dnu kozarca pa pustite. Če terapijo ponovite, glino pred pitjem premešajte in spijte celotno vsebino kozarca. "Gline ne vnašajte v telo, če uživate antibiotike, ste noseči ali dojite, ter je ne dajajte otrokom do 6. leta," opozarja Avguštinova.

Kot obloge

Glinene obloge uporabljajte, če imate luskavico, celulit, brazgotine, pri glivičnih obolenjih in kurjih očesih, dobro pa se je izkazala tudi pri težavah s prebavnim traktom in revmatizmom (kostne bolezni, revmatoidni artritis, išias, bolečine v križu ...) ter pri ginekoloških težavah (beli tok, inkontinenca, vnetje jajčnikov in sečnih poti ...). "Glinene obloge z leseno ali plastično lopatko namažite na sredino bombažne tkanine. Temperaturo in debelino namaza prilagodite svoji težavi, svetujemo pa, da na začetku uporabljate tanjše obloge in krajši čas, da telo privadite na glino," pravi sogovornica in dodaja, da "glinene obloge uporabljajte le na treh delih telesa naenkrat, da ne preobremenite organizma".

V glineno kopel

Z mešanjem sive gline in tople vode se v kopeli ustvari veliko negativno nabitih ionov, ki pozitivno nabite skozi razširjene pore povlečejo iz vašega telesa. Poleg tega se spodbudi limfni sistem, da bo še učinkoviteje deloval proti telesu nepotrebnim snovem. Kopel nima nobenih stranskih učinkov.

Za bolj zdrav dom

Glina ima odlično sposobnost absorpcije in "ulovi" ves neprijeten vonj in slabo energijo v prostoru in okolici. Glinene vrečke lahko kombinirate s cvetovi sivke ali poživljajočo lupino limone in pomaranče. Prostor boste tako tudi odišavili.

Za globinsko čiščenje

Maska z glino kožo globinsko očisti nečistoč. Pred uporabo očistite obraz in odprite pore s paro. Osnovna maska je gladka zmes iz dveh žličk gline in treh žličk vode. Masko nato nanesite na celoten obraz, izogibajte pa se predelu okoli oči.

Začinite jo po svoje

Jabolko spodbudi obnovo kože in mikrocirkulacijo s sadnimi encimi, med pa kožo pomiri, mehča in vlaži. Za glineno jabolčno masko potrebujete jabolko, glino, med in smetano ali jogurt. Nastrganemu jabolku dodajte žličko smetane, žličko medu in leseno žličko gline v prahu ter vse skupaj dobro premešajte. Zmes nanesite na čisto kožo in jo pustite do 15 do 20 minut. Odstranite jo s krožnimi gibi in mlačno vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.