Magazin > Lepota & telo
210 ogledov

Hrana, ki ubija željo po seksu

pomfri Shutterstock
Spolnost se med drugim začne in konča tudi pri hrani, ki lahko močno vpliva na živahno življenje med rjuhami. Prehranska strokovnjakinja Alja Dimic nam je zaupala, katera živila zmanjšajo željo po seksu.

Slabo za žile, slabo za seks

Ogljikovi hidrati in maščobe so težka hrana, ki dokazano vodi do arterioskleroze, kar zmanjšuje prožnost žil, posledica je povečanje krvnega tlaka in zmanjšan dotok krvi v dele telesa. Zadosten pretok krvi v genitalijah pa je zelo pomemben del spolnega poželenja, saj zmanjšan pretok krvi preprečuje občutljivost in odzivnost, razloži Dimičeva.

Preveč alkohola

Alkohol spodbuja željo in zmanjšuje zmožnost. En kozarec bo sprostil ozračje in pognal kri po žilah, več kot to pa bo imelo nasproten učinek, razloži sogovornica.

Izogibajte se ...

Izogibajte se živalskim maščobam, predelanim in vnaprej pripravljenim jedem, pšenici in jedem iz nje, testeninam – izberite brezglutenske, kruhu – izberite brezglutenskega, vsem sladkorjem, belemu rižu, koruzi, soji in sladkemu sadju, seznam prepovedanih živil opiše Dimičeva.

Izogibajte se ocvrti hrani

Ocvrta hrana prav tako zmanjšuje libido. Ocvrte jedi vsebujejo transmaščobe, znane tudi kot hidrogenizirane maščobe. Te dokazano zmanjšujejo nastajanje testosterona, ki je bistvenega pomena za normalen libido in spolne funkcije.

Antidepresivi

Veliko zdravil ima stranske učinke, ki ovirajo normalno raven spolnega poželenja. Najpogostejši krivci za to so antidepresivi, zdravila za krvni tlak, antibiotiki, diuretiki in nekatera zdravila, ki zdravijo vnetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.