Magazin > Lepota & telo
61 ogledov

Kako med spanjem skrbeti za lepoto

ženska, spanje Shutterstock
Lepotni spanec ni mit. Ponoči lahko za svojo lepoto resnično storite veliko.

Ko spimo, se poškodovane celice kože obnavljajo, pH kože pa se ponoči zniža, kar še dodatno pripomore k odstranjevanju odmrlih celic. Zelo pomembno je, da si vsak večer temeljito očistite obraz, saj boste s tem odstranili umazanijo, ki se je nabrala čez dan. Iz istega razloga je priporočljivo, da se prhate zvečer in ne zjutraj. Poleg tega si vsaj dvakrat na teden privoščite piling obraza, ki bo še dodatno pospešil obnavljanje kože. Pred spanjem ne pozabite tudi na vlažilno kremo.

Nasveti, kako med spanjem skrbeti za lepoto:

Nočni tretma za lepše lase

Če vam čez dan zmanjka časa za nego las, pred spanjem nanje nanesite obnovitveno masko, ki je ni treba izpirati. Lase zavijte v ruto ali pa si na glavo poveznite kapo za tuširanje. Lasje bodo čez noč tako dobili hranilne snovi, ki jih potrebujejo.

Nogavice grejejo in negujejo stopala

Če imate suha stopala, jih pred spanjem dobro namažite s hranljivo kremo, nato pa obujte bombažne nogavice, ki bodo grele vaša stopala, koža pa bo z njihovo pomočjo bolje vpila kremo. Ob vročih dneh obujte nizke nogavice.

Lepše roke čez noč

Prepogosto umivanje rok pospešuje sušenje kože, zato jih tako kot stopala pred spanjem dobro namažite z vlažilno kremo. Če so vaše roke zelo izsušene, si nadenite bombažne rokavice, lahko pa uporabite tudi kremo za nego stopal.

Slovo od podočnjakov

Če se pogosto zbujate s podočnjaki, čeprav ste se naspali, poskusite s spanjem na hrbtu in v rahlo dvignjenem položaju. Pred spanjem se okoli oči namažite z vlažilno kremo in naravnim mandljevim ali avokadovim oljem.

Nočni tretma za ustnice

Da se boste zbudili z mehkimi in sočnimi ustnicami, nanje pred spanjem nanesite debelo plast balzama. To storite tik pred spanjem in po tem ne pijte, saj bo sicer večina balzama ostala na kozarcu.

Čez noč se rešite mozoljčkov

Na problematične točke na koži nanesite cinkovo pasto, ki se pogosto uporablja tudi za zdravljenje aken. Odpravlja mozolje, blaži vnetja in zmanjšuje vpliv androgenih hormonov na kožo. Priporočljiva je tudi uporaba olja čajevca, saj učinkuje pri vseh kožnih, pa tudi pri nekaterih nalezljivih boleznih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.