Magazin > Lepota & telo
1495 ogledov

Kako preverite, ali je kremi za sončenje potekel rok?

sončenje Shutterstock
Vam je ostala od lanskega poletja? Tako preverite, če še učinkuje …

Tako kot vsi lepotni produkti, imajo tudi kreme za sončenje svoj rok uporabe. Če ni označeno drugače, je to ponavadi 12 mesecev od prvega odprtja embalaže. Če ste kremo torej kupili proti koncu lanskega poletja, je velika verjetnost, da jo s prvimi pomladanskimi žarki še lahko uporabite, če ste jo le hranili na primerni temperaturi, na hladnem, suhem in temnem mestu. Kadar pa je embalaža s kremo izpostavljena neposredni sončni svetlobi, to lahko spremeni njeno učinkovitost. 

Kako preverite, ali je še uporabna?

Če niste povsem prepričani, kdaj ste jo kupili, obstajajo tudi drugi načini, da preverite, ali je krema za sončenje še uporabna in učinkovita. Odprite embalažo in preverite, če je vonj, tekstura in barva takšna, kot ko ste kremo kupili. Če produkt drugače diši ali je spremenil barvo in teksturo, je to zelo dober znak, da mu je uporabnost potekla. 

V primeru, da uporabite kremo, ki ji je potekel rok trajanja tvegate sončne opekline in razne alergijske reakcije, ki jih lahko povzroči katerikoli kozmetični produkt, ki mu je potekel rok trajanja. Kremo za sončenje je potrebno nanesti 30 minut preden se izpostavimo neposredni sončni svetlobi. Za odraslo osebo naj bi za celotno telo zadostovali dve čajni žlički kreme, ki jo je po kopanju, potenju in brisanju z brisačo potrebno ponovno nanesti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.