Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Koliko so vredna oblačila železne dame?

Margaret Thatcher leta 2007 Žurnal24 main
Sedem oblek, ki jih je nekoč nosila nekdanja britanska premierka Margaret Thatcher, so v ponedeljek na dražbi v Londonu prodali za okoli 91 tisoč evrov.

Med njimi je tudi tista, ki jo je železna lady nosila na dan, ko je prevzela vodenje britanske konservativne stranke. Zelena volnena obleka, ki jo je Thatcherjeva februarja 1975 nosila na svojem "kronanju" na čelu konservativne stranke, se je na dražbi dražbene hiše Christie's izkazala za glavni dobitek. Neznanemu kupcu so jo prodali za 25 tisoč funtov oziroma 31.500 evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Torbica za 25.000

Za preostalih šest oblek pa je nek kupec iz Južne Koreje odštel 48.125 funtov oziroma približno 60 tisoč evrov. Gre za prva oblačila Thatcherjeve, ki so jih prodali na javni dražbi. Njeno znamenito torbico so lani na dobrodelni dražbi prodali za 25 tisoč funtov. Thatcherjeva je črno torbico znamke Asprey pogosto nosila na pomembnih dogodkih, kot so bila srečanja s takratnim ameriškim predsednikom Ronaldom Reaganom in voditeljem Sovjetske zveze Mihailom Gorbačovom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.