Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Legendarna manekenka poziva k bojkotu

Iman EPA
Svetovno znana manekenka Iman spodbuja ljudi, naj bojkotirajo modne znamke, ki v svoje modne revije nočejo vključiti temnopoltih modelov.

Iman ima dovolj rasističnih modnih oblikovalcev in znamk, ki v modne revije še vedno nočejo vključiti temnopoltih modelov. 58-letna manekenka je svoje mnenje o tem povedala javno, prek socialnih omrežij, kjer je zapisala, da bo bojkotirala vse, ki se načrtno izogibajo temnopoltim manekenkam in manekenom. "Če to poveste dovolj glasno in prek socialnih omrežij, verjemite, da jih bo udarilo po žepu," spodbuja Iman.

Manekenka in podjetnica, ki je že vrsto let poročena z glasbenikom Davidom Bowiejem, je prepričana, da svet mode v tem primeru nazaduje, saj je rasizem močno prisoten na kastingih. "Nekaj je hudo narobe. Imamo temnopoltega predsednika in temnopolto prvo damo. Človek bi mislil, da se bodo stvari spremenile, potem pa dojameš, da se niso niti najmanj. Še več, nazadovali smo," je povedala za New York Times.

Omenjeni časnik je postregel še s statistiko, ki potrjuje Imanino tezo: letos je bilo na newyorškem tednu mode le šest odstotkov manekenk temnopoltih, lani je bil odstotek višji: 8,2 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.