Magazin > Lepota & telo
152 ogledov

Lorelline lepotne skrivnosti

Lorella Flego David Pirih
Mlada mamica Lorella Flego nam je zaupala, kako ji je po porodu uspelo pridobiti čudovito postavo, kako zdaj izbira modne kose, ter kaj bi morala imeti v omari vsaka nosečnica. Priznala nam je tudi, da so njene nakupovalne navade zdaj precej drugačne.

Kako vam je tako kmalu po porodu uspelo dobiti staro postavo?
Najbrž je bilo tukaj veliko sreče in pa dejstvo, da se od nekdaj ukvarjam s telovadbo in pazim na prehrano. Za vadbo najdem čas takrat, ko sem doma, včasih je to zjutraj, drugič popoldan, tretjič zvečer, odvisno.

Nam lahko izdate skrivnost, kako vam je to uspelo?
Ni skrivnosti, prej bi rekla, da je stvar dobrih navad in železne volje. Tudi jaz imam dneve, ko se mi preprosto ne ljubi premakniti, bi bila najraje na fotelju, vendar se po telovadbi počutim bolje in zato tudi vztrajam. 
Čemu ste se morali odpovedati?
Predvsem pazim na hrano po 20. uri, saj sem do poznega v službi in včasih bi ob nemogočih urah napadla hladilnik.

Ste že dosegli želeno postavo?
Mislim, da človek ni nikoli popolnoma zadovoljen, a glede na to, da je nosečnost dolga pot, ki nedvomno lahko pusti posledice, sem zadovoljna.

Ste morda spremenili svoje prehranjevalne navade?
Ne.

Kakšno hrano jeste, na kaj pazite?
Jem zelo raznoliko, precej rib, sadja in zelenjave. Ne jem preveč mastnih izdelkov, ne pijem alkohola, nisem velika ljubiteljica sladic, a sem nora na čokolado in si jo zato tudi privoščim. V resnici ne pazim veliko, sem pa vajena zdrave hrane, saj smo tudi doma vedno zdravo jedli.

Lorella Flego | Avtor: David Pirih David Pirih
Kaj se vam je po porodu zdelo najtežje?
Vsekakor sem potrebovala nekaj časa, da se navadim na Sofio in ona na naju. Otrok je velika revolucija, vse se spremeni, prioritete postanejo drugačne, ženski hormoni naredijo svoje: zdaj si evforičen, čez deset minut žalosten. Sem potrebovala kar nekaj časa za novo ravnovesje.

Kakšna mama ste, kako bi se opisali?
Sem zelo srečna, ker me Sofia naredi srečno. Težko sama rečem, kakšna mama sem, mislim, da sem skrbna in ljubeča, upam, da tudi pravična.

Kaj učite hčerkico?
Vse, saj smo šele na začetku poti, vsak dan na novo odkriva svet, kar je zelo zanimivo, tudi zame.

Kako vas je materinstvo spremenilo?
Sedaj sem bolj pozorna na čas, ker ga je manj in je zato toliko bolj dragocen. Zdi se mi, da sem manj občutljiva na stvari, ki niso povezane z mojo družino, saj vem, da so v resnici nepomembne.

Se je vaš stil po porodu kaj spremenil?
Ne.

Je kakšen modni kos, ki ste ga prej nosili, zdaj, ko ste mama pa ne?
Ne.

Boste veselje do mode prenesli na hčerko?
Ne vem, to bo odvisno od nje. Če jo bo moda zanimala bom vesela, če pa bi želela postati učiteljica ali karkoli drugega, bi jo seveda podpirala. Vsekakor pa upam, da bo imela čut za estetiko.

Kakšni modni kosi se skrivajo v hčerkini omarici?
Ima veliko oblekic, vse je zelo udobno in seveda primerno zanjo. Opazila sem, da v trgovinah prodajajo modne stvari tudi za malčke, a zdi se mi, da so to kosi, ki razveselijo mamice, ne pa otroke. V njeni garderobi so obleke, pajaci, jopice, hlače ... Vse in najbrž še več, kot v resnici potrebuje. Prijateljice in sorodniki ji neprestano kupujejo kaj luštnega; ko vidiš vse te majhne stvari v trgovini, se je resnično težko upreti.

Katere modne kose bi morala v omari imeti vsaka nosečnica?
Obleke iz džersija, ker so res udobne, pa tudi dobre bombažne hlače.

Vedno ste zelo urejeni. Kako zdaj poteka vaše jutranje urejanje in ličenje, ko nimate več časa samo zase?
V resnici je Sofia zelo pridna, ko se zjutraj urejam za v službo me budno opazuje. Že zdaj so ji všeč šminke, najbrž zaradi barv; všeč ji je se motati okrog mene, jaz pa uživam v njeni družbi. Ni mi težko, ko me vleče za obleko ali pižamo, je zelo radovedna, jaz pa ji z veseljem razložim, kaj delam pred ogledalom.

Najbrž tudi manj zapravite zase ... Kako zdaj poteka vaš nakupovalni dan?
Ko grem ven po nakupe, imam vedno le njo v mislih. Sedaj sem sploh v obdobju, ko najraje kupujem zanjo in dom. Seveda so trenutki, ko se prepustim modni evforiji in kupujem tudi zase, a priznam, da me bolj veselijo miniaturni kosi zanjo. So preprosto lepši …

Kako se sproščate, ko imate nekaj trenutkov samo zase?
Veliko berem in študiram; ker sem po izobrazbi psihologinja se izobražujem na tem področju, saj vedno najdem kaj novega. Všeč mi je tudi voda, rada plavam in uživam na plaži, tako se namreč sproščam. Pravo sprostitev pa doživim šele na dopustu, ko sem daleč od vseh in vsega, telefon pa ostane ugasnjen; se mi zdi, da je to največji luksuz sodobnega časa.

Nam lahko za konec zaupate še kakšno lepotno in modno skrivnost?
Mislim, da je najboljši nasvet dejstvo, da moramo biti srečni. Včasih se nam to zdi izjemno naporno, v resnici imamo srečo na dlani, saj se nahaja v majhnih stvareh. Če smo srečni smo tudi lepši, žarimo, smo zadovoljni; v časih izjemne nestrpnosti je moj nasvet, da se manj ukvarjamo z drugimi in več s seboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.