Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

S pajkicami do vitkosti

noge, hujšanje Shutterstock
Japonci so iznašli oblačilo, ki pomaga izgubljati težo.

V želji po večji porabi energije so japonski znanstveniki iznašli oprijete kratke hlače, ki naj bi povečale porabo energije med vadbo. Izdelek se imenuje MXP calorie shaper pants in je za zdaj na voljo le na Japonskem.

Neelastični materiali

Po besedah izumiteljev naj bi bila skrivnost hlačk v njihovi obliki – na nekaterih delih so neelastične, kar naj bi telo spodbujalo k uporabi več mišic pri hoji ali teku. Za človeka, težkega 65 kilogramov, to pomeni, da v uri in pol zmerne telesne vadbe porabi 210 kilokalorij več, kot bi jih porabil sicer. Poleg tega naj bi redno nošenje teh hlačk zaradi njihove strukture izboljšalo držo in ravnotežje. Strokovna javnost o učinkovitosti hlačk za večjo porabo energije še precej dvomi, saj uspeh (torej izgubljanje teže in oblikovanje telesa) večinoma pripisuje temu, da se uporabnik zaradi učinka placeba več giblje. Vadbena novost stane okrog 65 evrov, kdaj bo na voljo tudi na evropskem tržišču, pa še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.