Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Manjkrat k zdravniku

Nekatera zdravila za plešavost imajo svojo ceno. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Po zdravila vedno znova v isto lekarno.

Kroničnim bolnikom bodo od prihodnjega leta zdravila predpisana na obnovljivi recept. Po zdravila na obnovljivi recept se bodo morali vsakokrat odpraviti v isto lekarno – pri prvem obisku bo farmacevt v informacijski sistem lekarne vnesel podatke z recepta, ki bo ostal v lekarni, bolnik pa bo lahko zdravila nanj dvignil še trikrat v enem letu. V tem obdobju obisk pri zdravniku ne bo potreben, kar bo pomenilo prihranek zdravnikovega časa za pregled in svetovanje bolnikom ter manjše tveganje za bolnike. "Konec koncev čakanje za recept v čakalnici tudi za bolnike pomeni tveganje, da se nalezejo kakšne bolezni," je izpostavila zdravnica Nena Kopčavar Guček.

Vodite seznam zdravil

Varnost. Dosledno vodite seznam vseh zdravil, ki jih jemljete. Če vam zdravnik v času veljavnosti obnovljivega recepta zamenja zdravilo, ga dvignite v lekarni, kjer imate odprt obnovljivi recept.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.