Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Z zvokom nad utrujenost

masaža Shutterstock
Himalajske pojoče posode so namenjene zvočni masaži.

Zvočna masaža s tibetanskimi posodami harmonizira možganski polovici, povečuje življenjsko energijo in ustvarjalno moč, odplavlja napetost, utrujenost in stres ter pozitivno vpliva na slabo razpoloženje, čustveno razdražljivost in depresijo,” pravi terapevtka naravnega zdravljenja in glasbenica Marjeta Gerkšič. Prav zato je odlična izbira za preganjanje jesenske depresije.

Učinek imajo tudi vibracije

Ob igranju na posode s posebnim mehkim udarjalom te proizvajajo spekter nadtonov, ki ga človeško uho prepozna kot poln in prijeten zven. “Ko terapevt posode drseče vodi po oblečenem telesu in hkrati nanje igra, človek zvok ne le sliši, ampak ga tudi čuti in doživlja, saj se njegove vibracije dotikajo telesa. Zvok pri tem potuje tudi po energijskih kanalih, krvnih in limfnih žilah,” postopek pojasnjuje terapevtka. Zvočno masažo s tibetanskimi posodami lahko izvajate tudi doma sami na sebi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.