Magazin > Lepota & telo
72 ogledov

Z dišavami nad prehlad

robček, alergija, prehlad Shutterstock
Prehlad lahko preženete z eteričnimi oljii za inhalacije, kopelmi in masažami.

Pripravite kopel ter ji dodajte eterična olja timijana in čajevca (po dve kapljici), evkalipta (eno kapljico) in limone (tri kapljice), predlaga strokovnjak za aromaterapijo Brane Klopčič.  V kopeli ostanite najmanj deset minut. Za lajšanje dihanja pripravite inhalacijo. Vodi dodajte po eno kapljico eteričnih olj timijana, čajevca, sivke in nageljnovih žbic.

Proti kašlju masažno olje

Hrbet in prsni koš si masirajte z masažnim oljem iz eteričnih olj evkalipta (tri kapljice) in timijana (dve kapljici), ki jima dodajte čajno žličko rastlinskega olja. Kašelj si lahko lajšate tudi z inhalacijo iz vode in treh kapljic eteričnega olja sivke.

Herpes mažite s čajevcem

Znanilec prehladnega obolenja je tudi izbruh herpesa. Najučinkoviteje ga odpravite tako, da na bombažno vatirano palčko nanesete nekaj kapljic eteričnega olja čajevca in z njim premažete prizadet predel ustnic. Zdravljenja se je treba lotiti takoj, ko začutitite neprijetno pekoče srbenje. Pozneje prizadeto mesto prekrije krasta, zato eterično olje ne more učinkovito prodreti, pravi Klopčič.

Komentarjev 1
  • joze83 12:49 17.oktober 2017.

    Odlični predlogi g. Braneta Klopčiča, sploh za herpes mi je zelo všeč. No ker sem tudi sam iskal rešitve za prehlad, sem naletel na tale blog z objavami o prehladu, če koga zanima http://super-obrok.com/category/nasveti-za-zdravo-zivljenje/prehlad/. Lep pozdrav vsem Jože