Magazin > Lepota & telo
92 ogledov

Na masažo vsaj dvakrat na mesec

masaža Shutterstock
Ob današnjem tempu življenja je sproščanje zelo pomembno, zato je priporočljivo masažni salon obiskati vsaj dvakrat na mesec, če ne še pogosteje, svetuje športna maserka.

Če večino dneva preživite pred računalnikom, je gibanje v prostem času še kako dobrodošlo, a ne smete pozabiti tudi na občasne obiske masažnega salona, kjer bodo poskrbeli za vaše razbolele mišice. V sedečem položaju namreč najbolj trpi vratni del hrbtenice vključno z rokami, za kar bi po mnenju Alide Platiše, medicinske sestre in športne maserke, morali redno skrbeti. "Če delate za računalnikom, torej sede, je priporočljivo iti na masažo vsaj dvakrat na mesec, jaz priporočam enkrat na teden."

Za masažo lahko poskrbite tudi sami doma, Alida jo svetuje predvsem pred športno dejavnostjo in po njej, saj je potrebno mišice segreti in jih nato tudi sprostiti. "Če maserja ni pri roki, izvajamo vsaj raztezne vaje, ali pa gremo v infrasavno," še priporoča maserka.

Pozorno pri oljih

Pri vsaki masaži je potrebno uporabljati masažna olja, a bodite pozorni pri nakupu. "Na trgu je ogromno ponudbe, vendar jaz priporočam mandljevo, kokosovo in arganovo olje, vsa morajo biti hladno stiskana. Več kot je dodatkov, večja možnost je za alergije."

Česa se ne sme

Alida ob tem opozarja tudi na to, da masaža ni vedno dobra rešitev. "Škodljiva je pri vseh vnetnih stanjih (povišana temperatura), pri svežih poškodbah, pri akutnih bolečinah, pri hudi osteoporozi, pri obolenju ožilja, krčnih žilah in pri sumu na embolijo." Odsvetuje jo tudi hemofilikom, saj obstaja nevarnost krvavitve, srčnim bolnikom s srčnim vzpodbujevalnikom in tudi bolnikom, ki dolgo časa ležijo zaradi nevarnosti tromboze. Za konec dodaja, da nikoli ne masirajte bolnih prijateljev brez diagnoze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.