Magazin > Lepota & telo
98 ogledov

"Najtežje sem se odpovedala pomfritu"

Erika Mubi
1/3
Milan Tomažin
Erika Mubi, izbranka kmeta Damijana, ki je v šovu Ljubezen na seniku iskal ljubezen in jo tudi našel, se je odločila, da bo pred poroko izgubila nekaj kilogramov. Njena pot do vitkejše postave se je začela v začetku februarja, prvi rezultati pa so že vidni.

Erika in Damijan, ki sta se zaljubila v resničnostnem šovu Ljubezen na seniku, se že intenzivno pripravljata na poroko, ki bo 8. septembra letos. A bolj kot Damijan se na dan D pripravlja Erika, ki se je odločila za veliko spremembo. Do oltarja se želi sprehoditi bolj fit, zato je že začela z intenzivno vadbo. 

Kdo vas je spodbudil k hujšanju?
K hujšanju se spodbujam sama. In to že kar nekaj časa. V najstniških letih je bilo to zaradi zunanjega videza, danes pa zaradi boljšega počutja. 

Kakšen je vaš cilj, koliko kilogramov želite izgubiti?
Moj cilj je izgubiti dvajset kilogramov. Čisto realen in dostopen cilj. Pri vsem skupaj pa mi je najbolj pomembno, da se izgubljajo obsegi in da je poskrbljeno za kožo, da bo ob izgubi teže čvrsta in napeta. 

Kako hujšate?
Hujšam v centru Linea Snella, kjer se celostno ukvarjajo z mano. Ne gre samo za neko klasično hujšanje po hitrem postopku. Trudijo se spremeniti moj način prehranjevanja in življenja. Pri njih je pomembno, da se sprejmem kot žensko in se imam najraje na svetu. Razumejo, da ko se ima človek res rad, skrbi za svojo dušo in telo.

S čim se prehranjujete, kateri hrani ste se morali odpovedati?
Jedilnik pri meni je res pester. Z njega sem črtala izdelke iz bele moke, sladkarije, ocvrto hrano in visokokalorične napitke. Pomembno je, da jem pet- do šestkrat na dan, seveda čim več zelenjave in raznolike hrane. Jem basmati riž, testenine, tudi pico iz pirine moke, ki je res odlična. Pri vsem skupaj pa ne smem pozabiti na pitje tekočine v zadostnih količinah: voda, voda, voda. 

Čemu se je bilo najtežje odpovedati?
Pomfritu …

Koliko časa že hujšate, so rezultati že vidni?
Spremembo načina prehranjevanja sem videla, ko sem se preselila k Damijanu na kmetijo, v sredini decembra lanskega leta. Že takrat sem začutila, da se mi s spremembo življenja spreminja tudi način prehranjevanja. Sledila je odločitev, da poiščem strokovno pomoč za zdravo izgubo odvečne teže in s februarjem sem pričela svoj strokovno vodeni program. Rezultati so po treh tednih že krepko vidni, saj mi je uspelo obleči kavbojke izpred štirih let (smeh). Če pa se pogovarjamo v centimetrih, sem pri meritvah celotnega telesa izgubila že 18 centimetrov. V treh tednih sem izgubila že pet kilogramov.
Kakšne vaje delate? Kaj sem vam zdi pri hujšanju najtežje?
Vaje opravljam v Thermoslimu, posebni komori, ogreti na 37 stopinj Celzija. Vaje opravljam leže, s čimer se izognem obremenitvam sklepom, in pod nadzorom svoje terapevtke, ki me motivira in spremlja moj napredek. Vaje so različne – trebušnjaki, dvig bokov … Resnično lahko začutiš takojšen učinek vadbe, ki se z vsakim obiskom samo še stopnjuje. S tem treningom se namreč maščobe topijo štirikrat hitreje in po treningu imam res občutek, da sem naredila nekaj zase. Najtežje pri hujšanju pa je zame prehrana. To, da dejansko jem ob predvidenih urah, pet obrokov dnevno, ki jih nikakor ne smem preskočiti.  

Kateri del telesa se vam zdi najbolj kritičen?
Svojega telesa ne jemljem kot nekaj kritičnega, pa naj gre za moj trebušček, stegna ali ritko. Zavedam se lastne prekomerne telesne teže, ki me telesno obremenjuje in pri tem ne pomaga mojemu zdravju. Nikakor pa nisem jezna na svoje telo in ga ne jemljem kot nekaj kritičnega.

Ali čutite kakšen pritisk, da morate shujšati?
Ne. Ne čutim nikakršnega pritiska, saj to delam zase in ne za druge. To je moja osebna pot in pri tem nimam nikakršnih mazohističnih nagnjenj, da bi se s tem stresno obremenjevala. 

Bi se tudi sicer, če se ne bi pripravljali na poroko, odločili za hujšanje?
Absolutno. Hujšanje zame ne pomeni neke specifične točke v prihodnosti, ko bom izgubila odvečno težo, ampak je to dolgoročni proces spreminjanja življenjskih navad, z ali brez poroke. 

Želite na sebi spremeniti še kaj? Bi se kdaj odločili za plastično operacijo?
Sama sebi se zdim eno res simpatično bitje, ki ne potrebuje operacije, da bi to poudarila. Res. Če bi me pred desetimi leti vprašali enako, pa bi bil odgovor precej drugačen. Danes mi je pomembno, da se sprejemam takšno, kot sem. V trenutku, ko mi je to uspelo, se je tudi moj apetit zmanjšal sam od sebe. Takrat se je porodila tudi želja, da naredim nekaj za svoje telo in prav to danes počnem.  

Kako vas Damijan spodbuja?
Damijan je čudovit. Popolnoma me je presenetil, saj se je čisto vživel v ves shujševalni program. Ko sem mu predstavila svoj jedilnik, je z navdušenjem komentiral, da se bo tudi on v določeni meri prilagodil. Tako recimo z veseljem komaj čaka mojo pirino pico, pojé moje takšne in drugačne solate, sploh pa pridno pazi, da so vedno na razpolago jedi, ki jih lahko jem. Ko je njegova sestra Marjeta imela rojstni dan in sva bila povabljena na kosilo, jo je prej poklical in vprašal, kaj bo skuhala, tako da sem tudi jaz prišla na svoj račun oziroma do svojega jedilnika. Ni kaj, hujša skupaj z mano, v smislu podpore in spodbujanja. Super je!

Komentarjev 1
  • Trala 16:05 24.februar 2012.

    Super, da se odločila, da spremeni način življenja. ;) Naj ti uspe in ne obupati!