Magazin > Lepota & telo
147 ogledov

Namesto na fitnes na pilates naprave

pilates naprave
1/5
Pilates studio Peti element
Če želite izboljšati kakovost vadbe, se lotite pilatesa na napravah. Ta vam ponuja več kot pilates na blazini, za razliko od fitnes naprav pa moč uravnavate z lastno gibljivostjo.

V Sloveniji se je že pred nekaj časa pojavila nova oblika pilatesa, in sicer pilates na napravah. Ta ponuja bolj kakovostno vadbo, saj s pilatesom na blazini lahko hitreje goljufamo. "S tovrstno obliko pilatesa boste uspešno odpravili in olajšali kar nekaj zdravstvenih težav, kot so skolioza, osteoporoza, astma, sindrom kronične utrujenosti, respiratorne bolezni in drugo," nam je pojasnila inštruktorica stott pilatesa, Špela Jakša iz studia Peti element. Sogovornica dodaja, da je pilates na napravah namenjem vsem – posameznikom z različnimi potrebami, od rehabilitacije do vrhunskega atleta.

Vadba na pilates napravah posnema na stotine vaj brez neposredne obremenitve sklepov. Je učinkovitejša in natančnejša kot vadba na blazinah, saj naprave omogočajo bolj specifična gibanja, večji nadzor in bolj koncentrirano aktivnost na želenem predelu telesa. Izguba kalorij je odvisna od intenzivnosti vadbe; začetniki boste porabili do 250 kalorij, napredni pa nad 400 kalorij.

Kako je videti pilates na napravah, si oglejte v zgornjem videoprispevku, v katerem boste izvedeli tudi ceno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.