Magazin > Lepota & telo
96 ogledov

Na jogo in pilates bosi

joga Shutterstock
Na prvem mestu naj bo udobje, saj boste le tako lahko vaje izvajali pravilno in kakovostno.

Pomemben del vadbe so tudi ustrezna oblačila, ki jih morate prilagoditi vrsti dejavnosti. “Pri vadbi pilatesa in joge imate neposreden stik s tlemi, zato večino vaj delate bosi in obutve ne potrebujete,” svetuje inštruktorica pilatesa ter svetovalka za prehrano in gibanje Maja Jeereb. “Pri vajah sproščanja (na blazinah) lahko uporabite nogavice,” dodaja.

Naravno in prilegajoče se

Za vsa športna oblačila sicer velja, da morajo biti za lahkotno gibanje mehka. Najbolje je, da so iz naravnih (bombaža) ali sodobnih materialov, kot sta dri-fit in quick-dry, ki omogočajo dihanje in odvajajo vlago s telesa. “Odsvetujem oblačila iz umetnih, sintetičnih materialov, dolge ohlapne hlače ali majice, ki se ne prilegajo telesu, saj vas lahko te pri kakovostni izvedbi vaj ovirajo,” poudarja Jeerebova. “Dobro je tudi, da imate pri vadbi športni nedrček iz čim naravnejših materialov,” še svetuje, s seboj pa seveda vzemite tudi blazino, brisačko in vodo.

Posebna obutev

Za fitnes in tek na tekaški stezi si izberite klasične tekaške športne copate z ojačanim podplatom. Obutev ima lahko tudi sistem za blaženje pritiska na peto in mehko jedro za dodatno udobje, svetuje Jeerebova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.