Magazin > Lepota & telo
225 ogledov

Nasveti strokovnjaka za lepše lase

ženska, lasje Shutterstock
Frizer, ki skrbi za pričeske največjih zvezdnic, je za navadne smrtnice razkril top nasvete, s katerimi bo vaša pričeska še bolj zasijala.

Cindy Crawford, Twiggy in Joan Collins so samo tri izmed številnih zvezdnic, za katere skrbi znani frizer Asgar. Če boste letos kaj pohajkovale po Londonu, ga lahko obiščete v tamkajšnjem frizerskem salonu, do takrat pa si lahko pomagate z njegovimi preprostimi nasveti.

Umivanje in sušenje

Da boste svojim lasem zagotovili najboljšo zaščito in da boste preprečile nepotrebno lomljenje las, morate šampon nanesti na povsem mokre lase. Po umivanju jih temeljito obrišite z brisačo, pri čemer lase popivnajte, nikar z brisačo ne drgnite po lasišču. Dobro pivnanje z brisačo vam bo olajšalo sušenje s sušilnikom za lase, s čimer boste preprečile tudi, da bi toplota preveč poškodovala lase.

Krtačenje in česanje

Kakovostna krtača bo izboljšala tudi kakovost vaših las. Krtača z gumijasto podlago in ščetinami divje svinje bo popolna za nego vaših las. Pri česanju mokrih las vedno uporabljajte glavnik in ne krtače! Ta glavnik naj ima široko razporejene zobe, česanja pa se najprej lotite pri spodnjem delu las in ne tik ob glavi. Tako boste zmanjšale lomljenje in izpadanje.

Šamponi so ključni

Izbira dobrega šampona je zelo pomembna, pri tem pa bodite pozorne na sestavine. Če boste pri umivanju uporabile veliko količino šampona, to še ne pomeni, da bodo lasje bolj čisti. Še bolj kot šampon je pomemben balzam, ki lase varuje pred vročino in grobim krtačenjem. Najbolje je izbrati takšnega, ki bo lasem povrnil vlago in preprečeval nastanek vozlov. Poiščite svojo rutino umivanja las in se je držite, od pogostosti umivanja in temperature vode do izdelkov, ki jim zaupate. Vse to bo vaše lase ohranjalo zdrave.

Zdrava hrana

Veliko vode in pravilna prehrana sta temelja za zdrave lase. Hrana, bogata s proteini, je pomembna za rast, prav tako je pomembno, da redno uživate jajca, meso, ribe, perutnino in oreščke. Poskrbite, da boste zaužili tudi veliko železa, hkrati pa se izogibajte alkoholu in maščobam.

Omislite si pričesko, ki vam pristoji

Upoštevajte obliko in poteze svojega obraza ter si omislite takšno pričesko, ki bo poudarila vaše atribute. Če imate bolj okrogel obraz, vam bo najbolje pristajala stopničasto postrižena pričeska z umirjenim volumnom. Podobno naj si omislijo ženske s kvadratasto oblikovanim obrazom. Če boste imele resice, boste poudarile svoje oči. Pomembno je, da se ne oklepate podobe v reviji, temveč se o vaši pričeski dobro posvetujete s frizerjem, ki mu zaupate. In kar je najpomembnejše: lase si strizite enkrat na dva meseca, saj jih boste tako ohranjale v najboljšem stanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.