Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Nikamor brez ličil

ženska, ličenje Shutterstock
Se vedno naličite, preden zapustite stanovanje? Če ste odgovorili pritrdilno, ste ena od treh, ki se iz stanovanja nikoli ne odpravi, ne da bi poudarila vsaj ustnice ali trepalnice.

Kako samozavestno se počutijo ženske brez ličil in koliko je sploh takšnih, ki si nenaličene "upajo" skočiti v trgovino ali na banko, je zanimalo skupino novinarjev in psihologov na britanski televizijski postaji QVC. Ugotovili so, da je za Britanke življenje brez ličil prava nočna mora.

Šminka je nujna

Britanke so priznale, da povprečno devetkrat na dan razmišljajo o svojem videzu, ena od treh pa stanovanja nikoli ne bi zapustila brez ličil - potrebujemo vsaj šminko, pravijo. Ličenje pa ni rezervirano le za domačo kopalnico, več kot četrtina sodelujočih si ličila popravi na vsaki dve do tri ure. In v katerih primerih želijo ženske s svojim brezhibno naličenim videzom zablesteti najbolj? Ženske so si bile pri tem enotne - spretna igra z ličili je nujna pred razgovorom za službo in pred prvimi zmenki.

Vseeno pa ženske priznavajo, da se ne ličijo zaradi moških. Več kot tretina žensk pravi, da se želijo s svojo lepoto dokazati pred drugimi pripadnicami nežnejšega spola, kar psihologi povezujejo z dvigovanjem samozavesti.

Komentarjev 3
  • Dixon 13:46 29.september 2011.

    Drogerije DM motijo tudi mene, predvsem to dejstvo da zapostavljajo naše slovenske izdelke. Bodimo realni, naši izdelki niso nič slabši, upal bi si trditi da so celo boljši kot vse to kar DM ponuja, predvsem kot svojo lastno kolekcijo. Tukaj ...prikaži več bi morala država res ukrepati in predvsem zaščititi naše blagovne znamke.

  • Lapanka 10:17 28.september 2011.

    Se strinjam z napisanim. Tudi sama prisegam na čimbolj naravno in tile izdelki od green line so res vrhunski. Me je pa zmotilo zadnjič to, da v drogeriji DM sploh ne moreš dobiti izdelkov od Green Line, se pravi naših ...prikaži več slovenskih proizvodov. To je skregano z logiko. Kako ne moreš v Sloveniji dobiti izdelkov slovenskega proizvajalca. Tele drogerije DM bi morali že zdavnaj dol zapreti. Jaz nakupujem samo še v Mullerju!

  • Alex Ječar 23:13 31.julij 2011.

    joj, ličila so dolgoročno pravi strup za kožo. Že negovalna kozmetika je lahko dost škodljiva. Js uporabljam samo še naravno, najbolj mi je trenutno všeč karitejeva krema od green line natura. Je skor 100% naravna, brez parabenov, mineralnih olj in ...prikaži več podobnih packarij. Pri ličilih bo pa zgleda treba še mal počakat. za enkrat še nisem zasledila da bi se dalo dobit naravna.