Magazin > Lepota & telo
1360 ogledov

Pet namigov proti pršicam

Pred nakupom vzglavnika se pozanimajte tudi, ali bo novi vzglavnik ustrezal veli Žurnal24 main
Jeseni se z dežjem in vlago v stanovanja okrepljene vrnejo tudi pršice, zato je pomembno, da jih pričakate pripravljeni.

Pršice ljubijo vlago in zaprte prostore, zato je jesen kot nalašč za to, da se znova razmnožijo v vaši postelji. Da bi to preprečili, vam je na voljo paleta izdelkov, s katerimi boste alergiki lahko poskrbeli za miren in prijeten spanec. Take izdelke ponujajo lekarne in specializirane trgovine za posteljnino, žal pa nikakor niso poceni.

Umetni materiali ali ajda

Najpomembnejši je vzglavnik; ta naj bo iz umetnih materialov, ki preprečujejo razvoj pršic. Cene takšnih vzglavnikov se začnejo pri 15 evrih, povprečje pa je okrog 25 evrov.
Za tiste, ki prisegate na naravno, so primerni tudi vzglavniki iz ajde, ki je pršicam neprijazna. Cene teh se začnejo pri dobrih 30 evrih.

Lateks sto, vodna tisoč evrov

Bistveno je tudi, da poskrbite za ležišce iz lateksa ali pene, kjer se pršice ne morejo zarediti. Prevleke bodo namreč le malo pomagale, če klasične vzmetnice ne boste zamenjali z protialergijsko. Cene teh se sicer začnejo pri 200 evrih, a investicija je nujna.
Za alergike so primerne tudi vodne postelje, a so njihove cene precej višje, saj se začnejo pri tisoč evrih, za zakonsko posteljo pa lahko odštejete tudi dvakrat toliko.

Za malčke spalna vreča

Ena izmed priročnih novosti na področju boja proti pršicam je otroška protialergijska spalna vreča. Na voljo je tudi pri nas, njena cena pa je 110 evrov.

Protialergijske odeje 50 evrov

Ko ste poskrbeli za spodnji del postelje, je čas, da poskrbite še za zgornjega. Za protialergijske odeje boste odšteli najmanj 50 evrov; cene naraščajo z debelino in velikostjo odej.

Pika na i prevleke

Dodatno varovalo pred pršicami v postelji so antialergijske prevleke za vzglavnike (od 20 evrov) ter vzmetnice in odeje (od 100 evrov), čeprav bo ob protialergijski vzmetnici in vzglavniku tudi bombažna, na visokih temperaturah pralna posteljnina dovolj učinkovita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.