Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Pet nenavadnih za boljše počutje

ženska Shutterstock
Res je, da vas v boljšo voljo lahko spravijo čokolada, kozarec vina ali čohanje ljubljenčka, a s stresom in slabo voljo se lahko spopadete tudi drugače. Pred vami je pet nenavadnih načinov, ki izboljšajo počutje.

Privoščite si tunin sendvič

Ko naredite napako ali ko vas preganja slaba vest, se lahko slabih misli rešite s pomočjo tunine. Strokovnjaki pravijo, da si v takšnem primeru privoščite tunin sendvič. Tunina namreč vsebuje tavrin, sestavino, ki pomirja živce in prežene negativne misli.

Bodite poskočni

Ko imate za seboj dolg in težak delovni dan, vseeno zberite moči in se odpravite na sprehod – če se le da, v naravo. Bodite poskočni – korakajte živahno, glavo držite pokonci, ne pozabite na gibanje rok. Raziskave so namreč pokazale, da so ljudje, ki korakajo poskočno, veliko bolj zadovoljni in srečni od tistih, ki hodijo zelo počasi in pasivno.

Ohladite se

Obkladki ne zdravijo le poškodb, ampak ohlajajo tudi razpoloženje. Če ste pod stresom, si torej le privoščite petminutni počitek s hladnim obkladkom na vratu. Nižja temperatura krči krvne žile in zmanjšuje tisti del aktivnosti v možganih, ki je kriv za stres.

Zehajte

Zehanje, vdihovanje in izdihovanje spodbudijo možgane, da začnejo sproščati različne nevrokemikalije, zaradi katerih se počutite bolje. Poleg tega večja količina kisika možgane spodbudi, da delujejo bolj optimalno.

Zahvalite se

Da bi se počutili bolje, je včasih dovolj reči le "hvala". Neka raziskava je pokazala, da ima ta čudežna beseda zelo sproščujoč učinek, optimizem pa naj bi se le z eno besedo povečal za 15 odstotkov. Raziskava je vključevala analizo krvi, ki je pokazala, da se, ko rečete "hvala", v krvi zniža hormon stresa, nižji pa naj bi ostal tudi več ur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.