Magazin > Lepota & telo
4105 ogledov

Posvetlite lase s cimetom za kar tri odtenke!

cimet Shutterstock
To je odlična alternativa dragim in umetnim barvam za lase. Ne le, da bodo vaši lasje posvetleli kot bi ravno prišli iz morja, postali bodo tudi bolj zdravi, mehki in sijoči.

Ta metoda najbolj učinkuje na svetlo rjavih in svetlih las. Cimet bo posvetlil tudi temnejše lase, a je takrat postopek potrebno večkrat ponoviti. Na nakatere lase pa postopek ne deluje, kar je odvisno predvsem od strukture las. Ta maska je namenjena svetlenju naravne barve las in ne že pobarvanih las! 

To pa je recept (zadostuje za dolge lase): 

3 žlice cimeta
3 žlice medu
5 žlic balzama za lase

Postopek:

Cimet in med pomešajte, da se lepo povežeta, nato v to zmes dodajte balzam. Maska se nanaša na čiste in suhe lase. Če želite učinek kot da vas je oplazilo sonce, masko nanesite le na zunanjo stran las. Pazite, da zmes ne ostane na obrazu, prav tako pa je ne vmasirajte v lasišče, da ne bi prišlo do alergijske reakcije. Po nanosu maske lase za pol ure zavijte v prosojno folijo in brisačo, da bo toplota naredila svoje. Po pol ure brisačo odvite in masko na laseh pod folijo pustite še 4 do pet ur, nato izperite s toplo vodo. 

Cejlonski cimet je veliko učinkovitejši od navadnega in pomaga lajšati tudi številne zdravstvene težave. Kot so gripozna obolenja, trebušne težave, pospeši metabolizem, lajša bolezni dlesni, pomaga proti slabemu ustnemu zadahu in je koristen za bolnike s tipom diabetesa 2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice