Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Prepolovite željo po čokoladi

čokolada Shutterstock
Če mislite, da želje po čokoladi ne morete pretentati, se motite. Raziskava je pokazala, da željo po slastni omami lahko prepolovi že 15 minut gibanja.

Dovolj naj bi bil že hitrejši sprehod, pravijo raziskovalci z angleške Univerze Exeter, še večjo željo po sladkem in slanem pa boste pregnali z vsakodnevno telesno aktivnostjo.

V raziskavi je sodelovalo 80 tako imenovanih zasvojencev s čokolado. Tisti, ki so bili vsak dan fizično aktivni vsaj 15 minut, so v povprečju vsak dan pojedli 15 gramov čokolade, tisti, ki so se telesni aktivnosti odpovedali, pa okoli 28 gramov čokolade.

Jeste zaradi stresa?

Raziskovalci pravijo, da povečan stres ne bi smel biti izgovor za nenehno uživanje čokolade. Raziskava je namreč pokazala, da se želja po čokoladi kljub povečanemu stresu pri aktivni skupini ni povečala. Da je vsakodnevno uživanje čokoladnih dobrot pogosto le stvar navade, se strinja vodja raziskave, profesor Adrian Taylor: "Pogosto se opravičujemo, da nam čokoladni zalogaji dajo potrebno energijo, da pomagajo v stresnih trenutkih ali pa da nas tolažijo. Čeprav se je težko odreči sladki navadi, je raziskava dokaz, da lahko že kratka aktivnost prepolovi željo po čokoladi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.