Magazin > Lepota & telo
64 ogledov

Nižja izobrazba, nezdrava prehrana

čips Žurnal24 main
Ljudje z nižjo stopnjo izobrazbe jedo manj zdravo.

Raziskave na področju ogroženosti za nezdravo prehranjevanje, povezano s čezmerno prehranjenostjo, debelostjo in diabetesom odraslih prebivalcev Slovenije, po podatkih inštituta za varovanje zdravja kažejo nadpovprečno ogroženost v populaciji nižjega družbenega sloja in z nižjo stopnjo izobrazbe. Izsledki so pokazali še, da skupina, ki je sodelovala v raziskavah, zaužije premalo sadja in zelenjave ter manj obrokov.

Komentarjev 3
  • indigo.gandi 12:12 11.december 2011.

    Se ne strinjam. KIla zelja stane manj kot 1 euro, navadni jogurt se dobi za manj kot 50 centov, krompir tudi ni tako darg, fižol je zelo zdrava in ne draga hrana, jabolka kilogram 1 euro ali manj. Se da ...prikaži več tudi poceni zdravo prehranjevat, manj izobraženi pa očitno niso dovolj osveščeni.

  • BUČKO 22:24 10.december 2011.

    nižja izobrazba, slabši dohodek, manj kakovostna hrana.

  • wester62 19:45 10.december 2011.

    zame je to bedarija in neresnične trditve . vse je odvisno od kupne moči. vsi pač ne znajo krasti ,ker so prepošteni. čeprav jih je vedno manj. ta izjava je žalitev za 90% prebivalstva.jaz in še 75% ljudi bi zdravo ...prikaži več prehranjevalo a če mi daste denar ali pa zmanjšajte ceno te hrane.