Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

V torbo tudi B-vitamin

vitamini Shutterstock
Največ hranil potrebujejo dojenčki in nosečnice. Kadilci povečajte količine C-vitamina.

Potrebe po vitaminih se z leti spreminjajo, zato je pomembno, da izberemo pravilne snovi, takšne, ki se dobro absorbirajo in vsebujejo čim manj umetnih primesi,” poudarja Natalija Sakelšek, svetovalka za prehrano.

Za nosečnice železo

Že med načrtovanjem nosečnosti je priporočljivo jemati folno kislino, ki jo brez recepta kupite v lekarni. Nosečnice lahko kupijo dobre vitaminske dodatke in boosterje v tekoči obliki. “Nosečnice potrebujejo večje količine mineralov in elementov v sledovih, potrebe po železu se na primer v nosečnosti podvojijo,” razlaga Sakelškova.

Najstniki pod stresom

Mladostnikom, ki so obremenjeni s šolskimi obveznostmi, strokovnjaki priporočajo dodaten vnos vitamina B. Odrasli lahko kupijo različna prehranska dopolnila, ki lahko pozitivno vplivajo na zmanjšanje stresa. To so na primer vitamin C, ginko, ginseng in koencim Q10. “Njihov učinek je odvisen od posameznika. Najbolje je preizkusiti različne izdelke in se odločiti za tistega, ki nam izboljša razpoloženje,” svetuje prehranski strokovnjak Natan Hojč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.