Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Preskočite zajtrk in hujšajte z mrzlo kopeljo

kopel Shutterstock
Ste za novo dieto? V Hollywoodu že lep čas hujšajo tako, da prekočijo zajtrk, si privoščijo mrzlo kopel, nato pa spijejo skodelico črne kave. Rezultati naj bi bili zagotovljeni.

Prehrambeni strokovnjak Venice A Fulton že več kot desetletje skrbi za seksi postave zvezdnikov, zdaj pa se je odločil, da bo svojo modrost delil še z navadnimi smrtniki. Izdal je knjigo Six Weeks To OMG (Šest tednov do O, moj Bog, op. p.), v kateri predstavlja šesttedensko dieto, ki obljublja, da boste bolj suhi kot vsi vaši prijatelji.

Dieta, ki je bila sprva namenjena Fultonovim slavnim strankam, zajema mešanico prehrane, biokemije, genetike in psihologije. Poleg izgube kilogramov obljublja tudi zmanjšanje celulita. A za razliko od ostalih nutricionistov je Fulton prepričan, da za telo ni dobro, če na dan zaužijemo pet manjših obrokov, temveč tri obilnejše. Namesto, da bi jedli takoj ko vstanemo, Fulton priporoča, da izpustimo zajtrk in jemo okoli desete ure, saj bomo tako bolje spodbudili metabolizem.

"Francoski znanstveniki so že leta 2000 ugotovili, da tipičen zajtrk s toastom, jogurtom in sadjem dejansko zavira izgubo maščob čez dan," pojasnjuje in zato za zajtrk raje priporoča sproščujočo mrzlo kopel in skodelico črne kave. V poglavju Golo namakanje piše, da je hladna kopel odlična za prebuditev metabolizma, če pa niste v najboljših odnosih z mrzlo vodo, pa vanjo namočite vsaj noge.

Brokoli slabši od Coca-Cole

Fulton poleg tega v knjigi še razloži, da sadni sokovi in smoothiji povzročajo preobjedanje, ogljikovi hidrati v brokoliju pa naj bi bili celo hujši od tistih v Coca-Coli. Poleg izgube odvečnih maščob Fulton obljublja, da boste z OMG tehniko pridobili tudi bolj raven trebušček, izboljšali stanje vaših las, kože in nohtov. Da odličnega počutja sploh ne omenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.