Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Prihranite pri kozmetičnih izdelkih

obraz Shutterstock
Drage kozmetične izdelke lahko nadomestite z različnimi izdelki, ki jih imate doma, menijo kozmetični strokovnjaki.

Nad dlačice z balzamom

V času, ko so dlačice postale nadloga, kozmetične hiše ponujajo različna sredstva za njihovo odstranjevanje, ki so lahko tudi zelo draga. Peno za britje lahko nadomestite z balzamom za lase. "Najprej se oprhajte, šele nato se obrijte," predlagajo strokovnjaki. Koža bo dolgo ostala mehka in prožna.

Suhi šamponi za volumen

"Šampone, ki obljubljajo povečan volumen las, lahko nadomestite s šamponi za suho pranje las," svetuje frizer Mark Townsed, ki mu zaupajo slavni in bogati. Če boste na oprane in posušene lase nanesli še šampon za suho umivanje las, bodo ti videti še bolj bujno.

Krema za sončenje izsuši mozolje

Če vam je zmanjkalo izdelkov, ki naj bi preprečili nastajanje mozoljev, lahko uporabite kremo za sončenje, ki vsebuje alkohol, predlaga ameriška dermatologinja Ellen Marmur. Alkohol v kremi bo izsušil mozolje, obenem pa boste kožo zavarovali pred škodljivimi UV-žarki.

Ustnice, kakršne ima Angelina

Za seksi ustnice, kakršne ima Angelina Jolie, vizažistka Sarah Lucero predlaga uporabo osvetljevalca obraza na zgornji ustnici. Na sredino zgornje ustnice nanesite malo osvetljevalca, ki bo optično povečal zgornjo ustnico.

Za bele zobe

Stomatolog Jeffrey Golub-Evans za bele zobe predlaga pitje mleka, ki ima vsaj 2,2 odstotka mlečne maščobe. Maščoba v mleku preprečuje obarvanost zob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.