Magazin > Lepota & telo
65 ogledov

Privoščite si sadni dan

češnje Shutterstock
Številni zdravilci za premagovanje težav z zaprtjem predlagajo občasen kratek post, med katerim pijte sveže sadne in zelenjavne sokove ter vodo.

Vaje za prebavo

S sedečim položajem na straniščni školjki danke ne izpraznimo popolnoma. Bolj učinkovito pri odvajanju je čepenje, ki poveča pritisk na črevesje in omogoči njegovo gibanje. Prav tako lahko z dihalno vajo v čepečem položaju sprožite odvajanje. S celimi podplati stojte na tleh, globoko vdihnite s prepono in zadržujte zrak kolikor dolgo lahko. Nato močno izdihnite, povlecite trebuh navznoter in ostanite brez zraka čim dlje. Ponovite preponski vdih ...

Kombinacija hrane

Velikokrat pomaga prebavo izboljšati pravilna kombinacija živil. Ogljikovih hidratov (krompir, kruh, testenine, kosmiči, buče, korenček, suho sadnje, banane ...) ne uživajte skupaj z beljakovinami (meso, ribe, jajca, oreščki, semena, suho zrnje, soja, arašidi, olive, avokado ...). Beljakovine za prebavo potrebujejo kislo okolje, ogljikovi hidrati pa alkalno. V istem obroku se izognite mešanju kisle hrane (kislo sadje, solata) s škrobnato ter beljakovinsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.