Magazin > Lepota & telo
9 ogledov

Rdeče vino pomaga samo moškim

vino Žurnal24 main
Srčno-žilne bolezni. Oboleli morajo povečati koncentracijo koencima Q10, ki je naravna snov.

Ljudje, ki uživajo sredozemsko hrano, manj obolevajo za srčno-žilnimi boleznimi. “ Pomembno je uživanje rib, in sicer vsaj enkrat na teden, ” pravi Nena Kopčavar Guček , specialistka splošne medicine. “ Kdor ne mara rib, naj bi nenasičene maščobne kisline zaužil s pripravki, ” dodaja. Gre za ribja olja z maščobnimi kislinami omega 3. “ Pred jemanjem se kaže natančno pozanimati o čistosti posameznega pripravka in dejanski količini aktivne učinkovine v njem ,” opozarja Kopčavar Gučkova. V sredozemski prehrani so pomembni tudi antioksidanti v začimbah in črnem vinu. “ Kozarec črnega vina, žal samo pri moških, dokazano znižuje pogostnost srčno-žilnih obolenj, ” pravi zdravnica.

Več koencima Q10

Pri srčno-žilnih boleznih številni strokovnjaki priporočajo uživanje koencima Q10, ” potrjuje Kopčavar Gučkova. Koencim Q10 telo proizvaja samo, a z leti vse manj; njegovo nastajanje najbolj upada tam, kjer ga je največ – v srčni mišici. Dodatki koencima Q10 nimajo znanih stranskih učinkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice