Magazin > Lepota & telo
151 ogledov

S temi napakami nehajte še danes!

ženska lasje nega Shutterstock
Čeprav so ženske z lepotnimi rituali večinoma obsedene, velikokrat pozabljajo na zelo pomemben del svojega telesa, ki zelo odraža zdravje človeka – lase.

Najpogostejši napaki, ki jih ženske delata pri skrbi za svoje lase, sta pretirano šamponiranje in prepogosto pranje, poleg tega pa izogibanje frizerju v želji, da bi lasje hitreje rasli. Znana frizerja, ki skrbita za pričeske slavnih, Ted Gibson in Kim Kimble, sta zato navedla nekaj napak, ki jih ženske delajo pri negi las.

Barvanje las doma

Ted pravi, da se je treba barvanju las doma izogibati, saj ženske le redko izberejo pravilen odtenek las; ti so na koncu pretemni ali pa se barva ne prime dobro. "Na koncu se večina žensk odpravi k frizerju, da popravi storjeno škodo, zato predlagam, da si prihranite glavobol in se k njemu odpravite že na začetku," svetuje.

Striženje frufruja na lastno pest

Če se ne držite točnih napotkov frizerja ali ne sledite videu na You Tubu, tega nikar ne počnite sami. "Kadar ženske to počnejo same, si ga pogosto odstrižejo preveč ali pa to storijo tako, da so na koncu videti kot osemletne deklice. Frufru je treba vedno striči navpično in ne vodoravno," opozarja Ted.

Prepogosto umivanje las

Nikoli, nikoli si ne smete las umivati vsak dan. S tem jih boste namreč oropali zdravega olja, ki je pomembno za sijoče lase. Poleg tega je pričeska, ki je stara več kot en dan, lepša kot sveže oprani lasje. Če si hočete med pranji osvežiti pričesko, uporabite suhi šampon.

Vroči ravnalniki ali kodralniki na mokre lase

To počne veliko žensk, če se jim mudi. Vroči ravnalniki ali kodralniki las izsušijo in ožgejo mešiček, zato je nadvse pomembno, da so lasje, preden pripomočka uporabite, popolnoma suhi.

Razčesavanje vozlov brez potrpljenja

Če si težko razčešete lase, si pomagajte s sprejem za lase za lažje razčesavanje oziroma suhim balzamom. Po nanosu počakajte nekaj minut, nato pa lase počasi razčešite.

Grobo brisanje mokrih las z brisačo

Če boste lase grobo drgnili ob brisačo, boste naredili več škode kot koristi. Lase si pravilno posušite tako, da jih ovijete v brisačo, ki nežno vpije vodo.

Nanos balzama na celotno dolžino las

Balzam si vedno nanesite le na konice, v dolžini od ušes navzdol. Če si ga boste nanesli po vsej dolžini las, se bodo lasje hitreje zmastili.

Lasni podaljški

Res je, da so dolgi lasje videti lepše, a ko bo prišel čas, da morate podaljške sneti, boste svojo odločitev obžalovali. Lasni podaljški namreč močno uničijo konice, zato je striženje neizogibno, pri čemer morate biti pripravljeni odpovedati se kar nekaj centimetrom.

Čop z gumijasto elastiko

Gumijaste elastike lomijo in cefrajo lase, zato si z njimi nikoli delajte čopa. Ko si ga boste hoteli podreti, se vam bo lahko elastika dodatno zavozlala in morda si boste morali pomagati s škarjami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.