Magazin > Lepota & telo
8449 ogledov

Ta del telesa raste vse življenje

Ženska, nogavice, postelja Profimedias
Do 32. leta starosti je povprečno štirikrat večji kot takrat, ko ženska vstopi v puberteto. Zahvaljujoč temu fenomenu lahko starejše celo bolj uživajo v spolnosti.

Poznano je, da se moškim testisi in penis s starostjo zmanjšujejo; ženske tovrstnih težav nimajo, njim klitoris raste vse življenje, so potrdili znanstveniki. Do pojava, trdijo znanstveniki, pride zaradi hormonskih sprememb v ženskem telesu. Zaradi tega tudi, poudarjajo, mnoge ženske v spolnosti celo bolj uživajo v poznejšem obdobju.

Od vstopa do končane pubertete se klitoris poveča okrog dvakrat, do 32. leta starosti ženske so njegove dimnezije okrog štirikrat večje od vstopa v puberteto, po menopavzi pa so dimenzije klitorisa celo okrog sedemkrat večje od rojstva.

seks Magazin Vprašanja, ki jih med rjuhami moški vedno želijo postaviti ženskam

Del klitorisa, ki se vidi s prostim očesom, je povprečne velikosti do slabega centimetra, medtm ko se v notranjosti ženskega telesa nadaljuje celo do deset centimetrov dolžine. V njem je okrog osem tisoč živčnih končičev, dvakrat več kot v penisu, piše portal alternet.org.

Še nekatera dejstva o klitorisu:
- študije dokazujejo, da med 50 in 70 odstotkov žensk lahko doživi orgazem le, če se jim stimulira tudi klitoris;
- orgazem na ta način traja med 10 in 30 sekund;
- njegova edina funkcija je, da daje zadovoljstvo;
- dolžina je od ženske do ženske različna, ta sicer ne vpliva na intenziteto orgazma;
- ženske, ki imajo klitoris bližje odprtini vagine, lažje dosežejo orgazem.

seks Spisek Magazin Te stvari so pomembnejše od dolžine

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.