Magazin > Lepota & telo
5740 ogledov

Tako do poceni in modnih oblačil tudi pri nas

vintage vikend nostalgična sobota Vintage Vikend
Poceni in ekološka oblačila v Sloveniji.

Ste radi lepo oblečeni, vendar si za to ne želite zapraviti premoženja? Ali pa se vam le trga srce ob misli, kako s podpiranjem hitre mode uničujemo naš zeleni planet. Rešitev so izposojevalnice, izmenjevalnice in knjižnice oblačil, ki so v tujini stalnica že nekaj let, pri nas pa šele v povojih.

Od lanskega leta imamo knjižnico oblačil tudi pri nas. "Kabiné Šerinjon spreminja odnos do dobrin in razkriva temno plat hitre mode, ki daleč od naših oči posameznike in družbo nečloveško izkorišča. Namen projekta 'Temne strani hitre mode' je ozaveščanje, ki poteka s pomočjo spletne strani ter mobilne aplikacije Kabiné Šerinjon, in omogoča izposojo kakovostnih, unikatnih modnih oblačil in dodatkov slovenskih modnih oblikovalcev ter vintidž oblačil," piše na strani Mestne občine Ljubljana, ki preko občinskega podjetja Snaga in treh ljubljanskih fakultet soustvarja zgodbo. 

Vsako zadnjo sredo v mesecu pa na Waldorfski šoli v Ljubljani poteka Izmenjevalnica oblačil in sicer pod okriljem družbeno odgovornega projekta Tekstilnica, ki ga vodijo Ekologi brez meja. Vstopnina je 3 evre, vsak udeleženec prinese do 10 kosov sezonskih oblačil, ki jih glede na točkovanje lahko izmenja za nova rabljena oblačila. Poleg Izmenjevalnice ponuja Tekstilnica še kup drugih ekoloških izdelkov in projektov.

Zadnja leta vse bolj priljubljena je tudi Garažna razprodaja, ki v toplih mesecih poteka v ljubljanskem parku Tabor, pozimi pa v Veliki dvorani Športnega društva Tabor in ni le priložnost za nakup rabljenih oblačil in predmetov, pač pa tudi prijeten prostor za druženje in klepet ob kavi. Na razprodaji se baranta, stika za nostalgičnimi predmeti in najde prav trendovska oblačila za nekaj evrov, ki so še vedno videti kot iz trgovine.

Na seznamu ekološko osveščenih trgovin se znajdejo tudi vintage butiki. Eden izmed teh je butik Moje Tvoje, kjer lahko oblačila kupujete tudi na kile in pa Divas Vintage Store, kjer ponujajo rabljena oblačila višjega cenovnega razreda. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice