Magazin > Lepota & telo
141 ogledov

Tako dolgo roko bi morali imeti za popolni sebek!

sebek selfie Shutterstock
Zato na sebkih izgledamo drugače kot v živo.

Število takih, ki se odločajo za plastične operacije samo za to, da bi na sebkih oziroma "selfijih" izgledali idealno je v Ameriki v zadnjih letih zraslo za več kot polovico. A obstaja povsem tehnični razlog, zakaj na sebkih izgledamo drugače kot v resnici. Selfie je povsem obnorel svet in veliko jih več ni zadovoljnih le s pravo svetlobo, pudrom in filtrom, želijo si videza, ki ga je nemogoče doseči.

Znanstveniki in kirurgi namreč želijo dokazati , da selfiji niso naša realnost. Ko se slikamo sami, je kamera namreč zelo blizu obraza, zato dosežemo efekt odseva iz ogledala, kakršni so v zabaviščnih parkih. "Leta in leta že poslušam, kako mi pacienti kažejo slike in poskušajo dopovedati, kako velik je njihov nos in vedno znova jim povem, da v resnici ne izgledajo tako, selfiji izkrivijo resnično podobo," pravi dr. Boris Paskhover , ki je dokazal, da fotografija narejena 30 centimetrov stran od obraza nos poveča za 30 odstotkov. Če bi želele narediti idealen sebek, ki bi nam laskal v vsej svoji podobi, bi naša roko mogla meriti 152,4 centimetrov. Tako da je idealen sebek brez palice za fotografiranje, praktično nemogoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.