Magazin > Lepota & telo
166 ogledov

Tako dolgo roko bi morali imeti za popolni sebek!

sebek selfie Shutterstock
Zato na sebkih izgledamo drugače kot v živo.

Število takih, ki se odločajo za plastične operacije samo za to, da bi na sebkih oziroma "selfijih" izgledali idealno je v Ameriki v zadnjih letih zraslo za več kot polovico. A obstaja povsem tehnični razlog, zakaj na sebkih izgledamo drugače kot v resnici. Selfie je povsem obnorel svet in veliko jih več ni zadovoljnih le s pravo svetlobo, pudrom in filtrom, želijo si videza, ki ga je nemogoče doseči. 

Znanstveniki in kirurgi namreč želijo dokazati , da selfiji niso naša realnost. Ko se slikamo sami, je kamera namreč zelo blizu obraza, zato dosežemo efekt odseva iz ogledala, kakršni so v zabaviščnih parkih. "Leta in leta že poslušam, kako mi pacienti kažejo slike in poskušajo dopovedati, kako velik je njihov nos in vedno znova jim povem, da v resnici ne izgledajo tako, selfiji izkrivijo resnično podobo," pravi dr. Boris Paskhover, ki je dokazal, da fotografija narejena 30 centimetrov stran od obraza nos poveča za 30 odstotkov. Če bi želele narediti idealen sebek, ki bi nam laskal v vsej svoji podobi, bi naša roko mogla meriti 152,4 centimetrov. Tako da je idealen sebek brez palice za fotografiranje, praktično nemogoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice