Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Teden mode: Za konec še padec

teden mode Draž padec
1/55
Saša Despot
Sinočnja modna revija je bila vrhunec dogajanja na tednu mode. Zaznamoval jo je padec manekenke in odvrženi čevlji sredi brvi, a tudi odlične kreacije, ki so kot češnja na vrhu modne torte.

Modno revijo je otvorila Maja Ferme, ki nikoli ne razočara. Tokrat je navdih poiskala pri divah iz zlatih časov Hollywooda. Sledila je revija Neli Štrukelj, ki je idejo kolekcije Nelizabeta našla v "kombinacijah prosojnih in neprosojnih togih in mehkih materialov, strogih črt, ki pa so v kontrastu s svobodno sproščenostjo razigranih, pomladnih, cvetličnih vzorcev."

Mojca Celin se je predstavila s kolekcijo Lahkotnost prebujanja, ki temelji na lahkotnih krojih in materialih. Sledila je mlada srbska modna oblikovalka Ines Janković z znamko INES atelier, ki je namenjena elegantni ženski. Prav med predstavitvijo njene kolekcije se je manekenka sredi brvi sezula in kar bosa nadaljevala s sprehodom po brvi. Za srbsko oblikovalko se je predstavila naša Almira Sadar, sledila je Nataša Peršuh in kolekcija Angelalukanovich.

teden mode Draž padec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Revijo sta zaokrožila Tomaž in Urška Draž, ki sta svojo kolekcijo poimenovala Diatomeja, in sicer po krhkih kremenastih algah, s katerimi metaforično povezujeta tudi modni svet. Med njuno revijo je ena od manekenk padla, a se tudi hitro pobrala. Še en dokaz, da se lahko tudi brez pet pripetijo takšne nezgode.

Nagrade najboljšim

Po zaključku revij je sledila podelitev prvih nagrad za najboljše kreativne dosežke in stil na slovenskem modnem področju - ELLE Style Awards. V roke so jih dobili Polona Kasal (oseba z najboljšim stilom), Mimi Antolović (najboljši modni fotograf), Anđela Lukanović (najboljši mladi oblikovalec), Tomaž in Urška Draž (najboljši oblikovalec) ter Branko Maselj (najboljši model). Zanj je nagrado prevzel Tomaž Mihelič - Marlenna, saj je Branko trenutno v New Yorku.

Nagrado za življenjsko delo pa je prejela neprekosljiva mojstrica na svojem področju, izjemna oblikovalka torbic Marjeta Grošelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.