Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

"To, da je ona ženska, ne igra nobene vloge"

Kamala Katarina Čuk Martin Vogrič Dežman
Valentinovo je dan ljubezni, takšne in drugačne. Kamala in Katarina sta se spoznali kot prijateljici, zdaj pa sta že sedem let v zvezi. Pred kratkim sta postali tudi poslovni partnerici.

Vse skupaj se je začelo, ko je Kamala pri 21. letih prišla iz Makedonije v Slovenijo in še isti dan spoznala Katarino. Sprva sta bili prijateljici, njuno razmerje pa je čez eno leto preraslo v ljubezen. Obe sta v preteklosti imeli razmerja tako z moškimi kot z ženskami, a spoli jima ne pomenijo veliko. "Poskusili sva, kaj nama je bolj všeč, čokolada, ali vanilija", pravi Kamala in dodaja, da sta sorodno dušo pač našli v ženskem spolu. "Jaz na osebo gledam kot na osebo. Ko sem se zaljubljala v Kamalo, to, da je ona ženska, sploh ni igralo nobene vloge. Sama sploh več ne verjamem v to, da je nekdo popolni homoseksualec ali heteroseksualec. Energija je tista, ki steče med ljudmi," dodaja Katarina.

Njuno zvezo so v Sloveniji dobro sprejeli, spoznali sta ljudi, ki so ju pri tem zelo spodbujali. Nekaj neprijetnih izkušenj sta imeli le z ljudmi, ki so jima blizu. "Od njih sva morda pričakovali drugačen odziv. Seveda so imeli tudi oni svoja pričakovanja in so bili šokirani," razlaga Katarina, Kamala pa: "Sram jih je, kaj bodo rekli sosedje."

Želita si poroko in otroke

A onidve se na to, kar pravijo sosedje, ne ozirata. V svojem razmerju zelo uživata, pred kratkim pa sta postali še poslovni partnerici, saj sta skupaj izdali zbirko kartic z recepti. Nekoč si želita stopiti tudi v zakon, a zaenkrat imata še nekaj ovir. "Hoteli sva skleniti partnersko zvezo, ampak je zapleteno, ker sem iz Makedonije in bi si morala urediti neke papirje. Morala bi dobiti potrdilo, da v Makedoniji nimajo zadržkov, da se poročim z žensko, a so mi rekli, da jih imajo," pravi Kamala. Tudi otroke si želita, a se morata znajti po svoje. "Spoznali sva podobne pare, ki že imajo otroke in so nama povedali, kako so oni to izpeljali." Razmišljata tudi o posvojitvi, možnosti je veliko, nam je razložila Katarina. "Lahko greš v tujino v banko sperme, ali pa dobiš donatorja. Še najbolj pa nama je všeč ideja, da bi to izpeljali z gej parom, da bi lahko potem skupaj vzgajali otroka." Zaenkrat pa skupaj vzgajata dve mački, ki sta ju junija lani rešili iz zavetišča.

V sedemletni zvezi sta se marsikaj naučili, pravita, sčasoma pa sta tudi ugotovili, da je veliko v odpuščanju in pogovarjanju. "Predvsem moraš najti pravi način komuniciranja. Odkriti moraš, kakšen je tvoj karakter in kakšen karakter ima tvoj partner; naučiti se moraš, kako ga prebrati. Ko enkrat to ugotoviš, je zelo lažje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.